Leko reageert op affaire-Deschacht: B-kern, C-kern... of zelfs F-kern

Leko reageert op affaire-Deschacht: "B-kern, C-kern... of zelfs F-kern"

16-02-2018 15:15
2

Olivier Deschacht is deze week niet weg te slaan uit het nieuws. Zijn terugzetting naar de B-kern van Anderlecht heeft voor veel beroering gezorgd. Zelfs Club Brugge-trainer Ivan Leko kreeg er een vraag over op de persconferentie voor Club Brugge - Racing Genk.

Bij Club loopt er met Timmy Simons nog een 41-jarige speler rond in de A-kern, maar de situaties zijn volgens Leko niet vergelijkbaar. "Iemand als Timmy is een voorbeeld voor deze generatie en zal dat over twintig jaar nog steeds zijn. Maar als een trainer, de staf of de club denkt dat iemand op mentaal vlak niet klaar is, begrijp ik dat je die naar de B-kern, C-kern of zelfs F-kern stuurt. Dat is normaal", staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

De fans van Club zien de crisis bij Anderlecht graag gebeuren, maar Leko wil vooral in eigen boezem kijken. "Wat Anderlecht doet, is mijn probleem niet. Concurrenten die punten verliezen, dat is mooi meegenomen, maar ik zie enkel onze 2 op 6. Persoonlijk ben ik daar niet goed van. Het puntenverlies van Anderlecht en Charleroi is een cadeau, maar we moeten onze focus behouden. Wil je een prijs pakken, dan moet je niet naar de anderen kijken."