Vanhaezebrouck wil recept van AA Gent proberen: Doen we normaal altijd

Vanhaezebrouck wil recept van AA Gent proberen: "Doen we normaal altijd"

16-02-2018 14:30
3

Hein Vanhaezebrouck moet dringend zoeken naar een oplossing bij Anderlecht, want het vertrouwen van zijn groep staat op nul. Normaal gezien is een team smeden een sterk punt van Hein Vanhaezebrouck, die meer kameraadschap wil zien in zijn elftal.

Vanhaezebrouck ziet nog te veel los zand in het team. "Meer solidariteit onderling zou goed zijn. Versta me niet verkeerd: er is geen miserie of verdeeldheid, maar de banden kunnen nauwer. Iéts meer vrienden zijn", zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Met AA Gent ging Vanhaezebrouck altijd naar de Ardennen voor een teambuilding. Dat wil hij ook met paars-wit. "Ik ben voorstander om een extra dimensie te creëren naast het voetbal. Daarom ga ik normaal voor de seizoensstart altijd naar de Ardennen op teambuilding. Daar leren de spelers mekaar door en door kennen en integreer je makkelijk de nieuwkomers, maar ik ben pas in oktober gearriveerd. En in januari kon het niet: dan heb je in de Ardennen ski's nodig."

Vanhaezebrouck probeerde al iets vergelijkbaars op stage in Spanje, maar echt een groot succes was dat niet. "We hebben het gedaan, maar er was veel scepsis - dat zou niet mogen. De komende weken komt er een vervolg. We zullen zien hoe."