Gouden tip voor Play-Off 1: Bölöni moet terug naar middenveld van seizoensbegin

Gouden tip voor Play-Off 1: "Bölöni moet terug naar middenveld van seizoensbegin"

16-02-2018 13:20
1

Maandenlang stond Royal Antwerp FC redelijk comfortabel in de top-zes, maar nu het om de knikkers gaat, begint het er plots om te spannen. Met thuiswedstrijden tegen KV Oostende en KAS Eupen in het verschiet, lijkt het programma eenvoudig te ogen. Thuis wil het echter zelden lukken voor de oudste club van het land.

Amper drie keer is The Great Old er tot dusver in geslaagd een wedstrijd op de Bosuil winnend af te sluiten. Opvallend, al zeker omdat het publiek in Deurne-Noord van minuut één tot negentig voor een geweldige sfeer zorgt. Het Laatste Nieuws wilde van icoon Rudy Taeymans weten hoe dat mogelijk is. "Voor die fans wil je je alleen maar meer inspannen. Daar kan het niet aan liggen. Vroeger waren ze veel kritischer. Als je toen op achterstand kwam of een doelpunt incasseerde, werd je uitgefloten", herinnert hij zich van zijn spelerstijd.

"Nu geloven ze erin en zetten ze er hun schouders onder. Ik heb er al tussen gestaan. Je wordt haast doof op tribune 2. Dat zou een pluspunt moeten zijn, maar misschien trekken de tegenstanders er zich ook aan op", probeert 'Taeye' een verklaring te zoeken. Al zijn er ook tactische factoren, oordeelt de oud-speler. "Ach, de trainer moet terug naar zijn middenveld van het begin van het seizoen. Dan zal het wel weer marcheren", geeft hij zijn advies.