Arsenal- en Spurs-target kondigt transfer aan: 'Er ligt een afspraak'

Arsenal- en Spurs-target kondigt transfer aan: 'Er ligt een afspraak'

16-02-2018 09:10

Hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2021, heeft Malcom zijn vertrek aangekondigd bij Bordeaux. De twintigjarige Braziliaan vertrekt in de zomer zeker bij de Ligue 1-club.

"Het klopt dat er een afspraak ligt. Ik kies de club en Bordeaux zal me laten gaan", laat Malcom weten aan UOL Esporte. De bestemming van de aanvaller is nog onbekend. In de afgelopen transferperiode was hij een doelwit voor Arsenal en Tottenham Hotspur, terwijl Manchester United en Bayern München ook geïnteresseerd zouden zijn.

Tot een overgang kwam het tot dusver niet. "Ik heb eerder gezegd dat ik in de winterstop wilde vertrekken om een nieuwe uitdaging aan te gaan", vertelt Malcom. "Maar ik moet ook beseffen dat Bordeaux me veel geholpen heeft. Ik heb de club mijn woord gegeven dat ik voorlopig blijf, ook om meer tijd te hebben mijn nieuwe club te kiezen."

Malcom is dit seizoen een revelatie bij Bordeaux. In 24 competitieduels was hij goed voor acht goals en zes assists. De vleugelaanvaller kwam in de winter van 2016 voor vijf miljoen euro over van Corinthians.