Nederlanders moeten Belgen beter leren fluiten

Nederlanders moeten Belgen beter leren fluiten

15-02-2018 18:36
1

De Belgische arbitrage ligt haast elk weekend onder vuur. Bij de Belgische voetbalbond hoopt men binnenkort dat het beter gaat. Om dit doel te bereiken mochten enkele talentvolle refs uit 1A en 1B een neus gaan opsteken in Nederland.

De Belgische en de Nederlandse voetbalbond werken samen om tot een betere arbitrage te komen. "'We waren heel nieuwsgierig naar de aanpak van KNVB'', verklaart Belgische scheidsrechterbaas Johan Verbist aan Sporza. "Dit zijn de ideale gelegenheden voor onze "high potentials" om extra ervaring op te doen. Er was dan ook veel enthousiasme omtrent de stagedag".

In de voormiddag kregen de Belgische refs een fysieke training te verwerken. Later stond er een technische sessie op het programma. Het ging onder meer over de invloed van de videoref in het huidige voetbal. Afgesloten werd er met een evaluatie over de prestaties van de Belgische refs tijdens de afgelopen twee speeldagen in ons land. 

Binnenkort spelen de Belgen voor lesgever aan onze buren. "In Nederland hanteren ze vrijwel dezelfde aanpak als bij ons. Later dit jaar staat er dan ook nog een stagedag geprogrammeerd voor de Nederlandse scheidsrechters in Tubeke", stelt Verbist.