'Als Dembélé dit volhoudt, wordt hij één van de beste spelers op het WK'

'Als Dembélé dit volhoudt, wordt hij één van de beste spelers op het WK'

15-02-2018 17:47
3

Mousa Dembélé maakte de voorbije week, zowel tegen Arsenal FC als Juventus, gigantisch veel indruk. Twee keer domineerde de linkspoot het middenveld tegen toch geen slechte tegenstanders. Ludo Vandewalle richt zich tot Roberto Martinez.

'Als hij dit volhoudt en blessurevrij blijft, wordt hij straks één van de beste spelers op het WK. Want dat deze Dembélé in de beste elf van Martinez hoort, daar is geen enkele discussie over mogelijk', stelt de redacteur van Het Nieuwsblad. 'Martinez kan alleen maar juichen: een topspeler erbij. Een duo Dembélé-De Bruyne centraal in het middenveld slaat gensters. Beiden etaleren ze die onvermoeibaarheid, ze bieden de mogelijkheid om hen aan te spelen met een man in de rug, ze hebben duelkracht, het overzicht voor de juiste pass ...', somt hij op.

'Wie Dembélé de jongste weken bij Tottenham ziet excelleren, kan niet anders dan kirren van plezier. Eindelijk, eindelijk is hij de topspeler die al die bondscoaches in hem zagen. Zwervend voor de verdediging. Geen balverlies, sterk in de duels en steeds de juistepass. Dit is wereldtop, zoals dinsdag tegen Juventus, waar hij als een politieagent het voetbalverkeer regelde', analyseert Vandewalle.

Exit Witsel?
'Dembélé kan ook verdedigen. Het enige probleem: hij is evenmin een leider, iemand die ploegmaats er duidelijk op wijst als ze iets verkeerd doen. Als Dembélé en De Bruyne fit zijn, is er op die stek geen plaats meer voor Axel Witsel. In het beste geval kan de speler van Tianjin Quanjian FC een rij hoger gaan spelen, maar ook daar is het dringen. Dan komen Marouane Fellaini of Radja Nainggolan nog meer in aanmerking als er iets met Eden Hazard of Dries Mertens gebeurt', maakt Vandewalle de rekening.

'Wij voorspellen dat de vorm van Witsel straks na anderhalf jaar in China steeds meer voer voor discussie wordt. De 29-jarige middenvelder is de chouchou van elke bondscoach omdat hij als nummer 6 enorm gedisciplineerd is. Maar is Mousa Dembélé dat ook niet? Wie tegen Juventus, de meest gedisciplineerde ploeg van Europa, in de organisatie zo overeind blijft en dat extra brengt, is boven veel twijfel verheven.'