Tielemans solliciteert bij Martinez: Ik denk dat ik een beetje overal kan spelen

Tielemans solliciteert bij Martinez: "Ik denk dat ik een beetje overal kan spelen"

15-02-2018 17:34
1

Het eerste seizoen van Youri Tielemans bij AS Monaco verloopt met ups en downs. Na een lastige start werkte hij zich op tot basiskracht, maar een blessure gooide even roet in het eten. Nu staat de middenvelder er echter weer.

"Ik heb mijn oude ritme moeten terugvinden na die blessure", vertelt Tielemans volgens Het Laatste Nieuws. "Na enkele wedstrijden ben ik weer de oude. Ik werk hard om mijn basisplek te behouden. We hebben een heel sterke groep. Er is evenveel kwaliteit op de bank als op het veld. Voor elke positie zijn er minstens twee sterke spelers. Dat zorgt voor concurrentie en zet iedereen onder druk", beschrijft hij de interne strijd.

Het voormalige goudhaantje van RSC Anderlecht kreeg al verschillende rollen in het elftal. "De trainer vraagt me om te infiltreren en om combinaties aan te gaan op de rechterflank. Ik probeer dat te doen. Ik speel daar waar de trainer het wil. Ik denk dat ik een beetje overal kan spelen", doet hij Roberto Martinez plezier. Het WK blijft immers een doel voor Tielemans. "Aan het einde van het seizoen stellen er zich andere doelen. Voor een plaats bij de Rode Duivels op het WK zal ik mijn best doen op het veld. Ik ga tot het diepste van mijn kunnen, zonder aan blessures te denken", belooft hij er volop voor te gaan bij Monaco.