Impact van De Bruyne is gigantisch: City telt twintig punten meer dankzij hem

Impact van De Bruyne is gigantisch: City telt twintig punten meer dankzij hem

15-02-2018 15:46

Kevin De Bruyne is dé man van de Premier League-campagne, daar is iedereen het over eens. De cijfers ondersteunen de enorme invloed die de Rode Duivel heeft: niemand in Engeland is belangrijker voor zijn elftal.

The Sun berekende welke spelers uit de Premier League het meest bepalend zijn geweest voor hun team tot dusver. Dat doet de Britse krant door het aantal assists en doelpunten samen te tellen die leidden tot een gelijkmaker of een winning goal. Helemaal bovenaan het lijstje prijkt onze KDB. 

Van zijn 21 doelpunten en assists tot dusver waren er liefst tien bepalend voor de overwinning. Dankzij De Bruyne behaalde City dus twintig punten meer, aangezien het tien keer van een gelijkspel naar een zege ging via een statistiek van onze landgenoot. Zonder die twintig punten zouden The Citizens momenteel vierde staan.

Eerste achtervolger voor De Bruyne is Harry Kane. De doelpuntenmachine van Tottenham Hotspur bezorgde zijn team zeventien extra punten. In de top-tien vinden we nog één andere Rode Duivel overigens. Romelu Lukaku prijkt op plek vijf. De aanvaller stond zeven keer mee aan de basis van een winning goal van Manchester United. Dat scheelt een slok op de borrel van veertien punten.