Hoe alles snel kan omslaan: 'Barcelona neemt opvallend besluit over Vermaelen'

Hoe alles snel kan omslaan: 'Barcelona neemt opvallend besluit over Vermaelen'

15-02-2018 15:29
4

Het stond in de sterren geschreven dat Thomas Vermaelen FC Barcelona zou verlaten in de winter, maar kijk, in het voetbal verandert alles razendsnel. De verdediger maakte zich de voorbije maanden weer belangrijk. Dat kan beloond worden.

De passage van Vermaelen bij Barça leek uit te gaan draaien op een gigantische deceptie. Door veelvuldig blessureleed kwam hij nauwelijks in het stuk voor in Camp Nou. In het najaar van 2017 kon Vermaelen echter zélf profiteren van de afwezigheid van zijn concurrenten. Hij werkte een serie van wedstrijden af als basisspeler en, nog belangrijker, liet daarin een prima indruk na. De laatste weken lag Vermaelen weliswaar opnieuw in de lappenmand, maar hij zou snel terugkeren.

Zijn uitstekende prestaties hebben Barcelona aan het denken gezet. AS meldt dat de Catalaanse grootmacht hem binnenkort wel eens een contractverlenging zou kunnen voorschotelen. De huidige verbintenis van Vermaelen loopt af medio 2019. Daar worden dus mogelijk nog enkele jaren aan toegevoegd. Voordien kwam Vermaelen uit voor Ajax en Arsenal FC.