Clasie ziet geen topspelers meer in eigen land: Kwaliteit die je mist

Clasie ziet geen topspelers meer in eigen land: "Kwaliteit die je mist"

14-02-2018 16:55
1

Jordy Clasie stelt vast dat het niveau van het Nederlandse voetbal steeds verder achteruit gaat. Die harde conclusie trekt de middenvelder van Club Brugge in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Het Nederlands elftal wist zich al niet te plaatsen voor het EK 2016 en zal ook het WK in Rusland thuis moeten volgen. "Nederland zou nooit twee grote toernooien op rij mogen missen. Je kunt dan wel zeggen: het is pech. Maar uiteindelijk is het ook kwaliteit die je mist", aldus de controlerende middenvelder. "Daar moet je eerlijk in zijn: in Nederland komen spelers als een Wesley Sneijder, Arjen Robben of Robin van Persie er op dit moment niet meer door."

Volgens Clasie zijn er meerdere oplossingen om het Nederlandse voetbal er weer bovenop te helpen. "Misschien zullen we harder moeten trainen. Ik merk het hier nu zelf. Vergeleken met Feyenoord...", stelt de 26-jarige middenvelder vast.

Ook het omarmen van een behoudender spelopvatting kan volgens Clasie geen kwaad. "Denk maar aan het WK in Brazilië. Daar speelden we ook in een andere formatie. Het hoeft niet allemaal mooi te zijn om resultaten te halen. Dat is iets waar Nederland nog in kan groeien."