Ex-Genkenaar op non-actief gezet na vreemde wissels en ruzie met baas

Ex-Genkenaar op non-actief gezet na vreemde wissels en ruzie met baas

14-02-2018 14:24
1

Sunday Oliseh is niet langer trainer van Fortuna Sittard. De nummer drie van de Jupiler League heeft de trainer alsnog op non-actief gezet. Oliseh kwam in zijn rijkgevulde spelerscarrière nog uit voor Club Luik en KRC Genk.

Fortuna bevestigt het nieuws woensdagmiddag via de officiële kanalen. Oliseh lag al enige tijd onder vuur door vier nederlagen op rij en een reeks onhandige uitspraken. De Nigeriaanse coach lag bovendien overhoop met clubeigenaar Isitan Gün, die hem in januari al wilde ontslaan.

Oliseh heeft zich met 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen' onmogelijk gemaakt bij een groot aantal spelers en medewerkers van Fortuna. 'Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat', schrijft de club.

In zijn laatste wedstrijden weigerde Oliseh opzichtig te coachen en viel het op dat hij veel wijzigingen in zijn basiself doorvoerde en voor vreemde wissels koos. Kevin Hofland en René Eijer gelden als de gedroomde opvolgers bij Fortuna Sittard.