OFFICIEEL: verrassend ontslag bij Belgische eersteklasser

OFFICIEEL: verrassend ontslag bij Belgische eersteklasser

14-02-2018 10:04
11

Woensdag raakte bekend dat Moeskroen zijn trainer Mircea Rednic heeft ontslagen. Het ontslag kan op het eerste gezicht verrassend genoemd worden omdat Moeskroen dit seizoen allerminst slecht presteerde.

Vorig seizoen redde hij de ploeg nog met beperkte middelen van de degradatie. Dit seizoen loodtste hij de ploeg al vrij snel naar een veilige plaats in de middenmoot. Dit weekend werd er na een spektakelwedstrijd wel met 4-3 verloren op het veld van Standard. "Met slechts 13 punten uit de laatste 18 matchen, vond het bestuur het nodig om in te grijpen", aldus de club in een officieel communiqué. 

Al lijkt er meer te spelen dan enkel mindere resultaten. "In zijn laatste interviews liet Rednic uitschijnen dat hij niet langer op dezelfde golflengte zat met ons project. Dat is een langetermijnplan over vijf jaar dat we goed ingezet hebben. Het is nu belangrijk geen stappen over te slaan. Onze club is ambitieus, maar niet tot eender welke prijs", klinkt het nog. Zondag staat de wedstrijd tegen Waasland-Beveren op het programma. TIjdens die wedstrijd zal Laurent Demol in afwachting van een nieuwe coach de honneurs waarnemen.