'Meest bepalende speler uit JPL' binnenkort naar topclub?

'Meest bepalende speler uit JPL' binnenkort naar topclub?

14-02-2018 07:30
8

Eén van de smaakmakers in de Jupiler Pro League is ongetwijfeld Teddy Chevalier. De Franse aanvaller van KV Kortrijk scoort dit seizoen aan de lopende band, hij vond al elf keer de weg naar de netten. De inmiddels 30-jarige aanvaller kan volgens Wim De Coninck gerust een stapje hoger aan.

De komst van Glen De Bock deed de Fransman wonderen. "De grote show gaat verder. Naar eigen zeggen heel wijs geworden, maar toch heeft hij een handleiding nodig. Zijn kapitein zei alvast dat hij nog heel zot is te krijgen. Blijkbaar heeft Glen De Boeck de juiste besturing gevonden, wat niet gezegd kan worden van alle coaches", aldus De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. 

Meest bepalende speler
De Coninck heeft nog meer mooie woorden klaar. "Chevalier is de meest bepalende speler in de Jupiler Pro League op dit moment. Boos vanwege het volgens hem van weinig appreciatie getuigende nieuwe contractvoorstel. Op eigen vraag, want hij ligt nog tot 2019 onder contract. Kortrijk doet mee voor play-off 1, maar moet uitkijken dat Chevalier meegaand blijft." 

De voormalige doelman vindt dat Chevalier gerust bij een topclub aan de slag zou kunnen gaan. Bovendien heeft hij zijn ervaring mee. "Als je zijn talent ziet, is het zonde dat hij 'maar' op dit niveau zit. Hij is wel niet meer van de jongste, al 30, maar hij blijft snel", besluit De Coninck.