'Italiaanse topclub wil sterkhouder uit Jupiler Pro League wegplukken'

'Italiaanse topclub wil sterkhouder uit Jupiler Pro League wegplukken'

14-02-2018 07:15
1

AA Gent is uitstekend bezig in de Jupiler Pro League. De Buffalo’s hebben zich stevig in de top zes genesteld. Sommigen zien hen zelfs nog meedoen voor prijzen. Yves Vanderhaeghe heeft er een sterk geheel van gemaakt, al moet hij na dit seizoen mogelijk afscheid nemen van een sterkhouder.

Zo weet Het Laatste Nieuws dat Lazio Roma lonkt naar Samuel Gigot, een smaakmaker centraal in de defensie van de Buffalo’s. Op het einde van het seizoen verlaat Stefan de Vrij de club, waardoor ze al op zoek gaan naar nieuwe versterking achterin. De geslaagde transfers van Jordan Lukaku en Adam Marusic in het verleden kunnen de Italianen misschien sneller overtuigen. 

Gent zelf beseft dat het lastig wordt om Gigot nog langer te houden. De Fransman werd bij KV Kortrijk weggeplukt voor 1,3 miljoen euro, maar zijn waarde is inmiddels serieus opgelopen. Gigot heeft nog een contract tot 2021 lopen. De verdediger droomt om ooit voor Olympique Marseille te spelen, maar een Italiaans avontuur zal hij niet zomaar aan zich laten voorbijgaan.