Licentiecommissie buigt zich over KVO en Anderlecht: Een interessante uitdaging

Licentiecommissie buigt zich over KVO en Anderlecht: "Een interessante uitdaging"

14-02-2018 07:00
16

Donderdag moeten alle Belgische profclubs hun licentiedossier indienen. Voor Marc Coucke zal er toch wat spanning opzitten, zeker gezien de ontwikkelingen de laatste dagen. Zo moet blijken dat er geen belangenvermenging meer zal zijn wanneer Coucke op 1 maart aan boord komt bij Anderlecht.

De miljardair wond zich de laatste dagen behoorlijk op als gevolg van de vele berichten omtrent de 'financiële puinhoop' bij Anderlecht. Verder is er ook het geval Perrigo én de speciale constructie waarmee Peter Callant de fakkel bij KV Oostende zal overnemen. Volgens Coucke zelf is er echter geen enkel probleem, aldus Het Laatste Nieuws.

Coucke zat onlangs nog samen met Nils van Brantegem van de licentiecommissie om de afspraken eens uitvoerig te bespreken. Hij weet dus waar hij aan toe is, toch zal het dossier grondig bekeken worden. De Pro League bevestigde ook al dat het een "interessante uitdaging" wordt. Indien de commissie een negatief advies geeft, dreigen zowel KVO als Anderlecht in de problemen te komen.