'Neymar eist dertig miljoen euro van FC Barcelona en sleept club voor de rechter'

'Neymar eist dertig miljoen euro van FC Barcelona en sleept club voor de rechter'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 23:35di 13-02-2018 om 23:35

Neymar heeft FC Barcelona voor de rechter gesleept. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain vindt dat hij nog een groot deel van zijn loyaliteitsbonus tegoed heeft, maar Barcelona lijkt niet te willen betalen.

Dat wordt in Spanje gemeld door Mundo Deportivo en Sport. Neymar heeft Barcelona drie weken geleden aangeklaagd, meldt Sport. Het gaat om een totaalbedrag van veertig miljoen euro, waarvan Neymar tot nu toe slechts een deel gekregen zou hebben. Barcelona lijkt niet voornemens om de overige 26 miljoen euro over te maken, waardoor Neymar naar de rechter is gestapt. Bovendien wil hij een extra bonus van tien procent, waardoor het totale bedrag dat Neymar wil hebben dertig miljoen euro is.

In de zomer van 2016 werd het contract van Neymar bij Barcelona verlengd, waarin een loyaliteitsbonus is opgenomen. In Catalonië zijn ze echter van mening dat Neymar de voorwaarden voor de bonus geschonden heeft, gezien zijn transfer naar PSG. De bonus zou alleen betaald worden als Neymar niet in gesprek zou gaan met een andere club vóór 31 juli vorig jaar en hij kon aantonen dat hij zijn contract bij de club respecteerde. Om die redenen wil Barcelona niet betalen.

Neymar is naar de rechter gestapt, maar weet zich niet gesteund door de FIFA. Beide partijen hebben van de wereldvoetbalbond te horen gekregen dat Barcelona het bedrag niet hoeft te betalen. De zaak wordt volgend jaar januari door de rechter behandeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws