Thorgan Hazard speelt open kaart over Chelsea: Enkel idioot zou dat zeggen

Thorgan Hazard speelt open kaart over Chelsea: "Enkel idioot zou dat zeggen"

13-02-2018 18:45
2

Thorgan Hazard leeft dan wel in de schaduw van zijn broer Eden, bij Borussia Monchengladbach is hij wel uitstekend bezig. Hij startte dit seizoen al in iedere wedstrijd. Door zijn verleden bij Chelsea wordt er veel van hem verwacht, maar Thorgan weet maar al te goed hoe hij in Londen terechtkwam.

Hazard twijfelt er niet aan: zonder zijn broer zou Chelsea hem nooit hebben zien staan. "Ik heb het nooit ontkend: zonder mijn broer was ik nooit bij Chelsea geraakt. Enkel een idioot zal zeggen dat Eden geen rol heeft gespeeld in die transfer. Maar ik weet dat ik zelf - zonder de hulp van Eden - mijn carrière moet uitbouwen en mijn naam moet waarmaken. Of beter gezegd: ik moet zorgen dat de mensen mijn voornaam onthouden", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

Een tweede Eden zal Thorgan nooit zijn, maar ambitie heeft hij wel. "Je moet blind zijn om te denken dat ik dezelfde kwaliteiten heb als Eden. Kijk: Eden is een beestig goede voetballer, een van de beste spelers van de wereld. Hij heeft zijn carrière perfect ingedeeld, de juiste keuzes gemaakt op het juiste moment. Mijn ontwikkeling verliep trager dan bij Eden. Ik heb er alles aan gedaan om zover te geraken, maar vijf jaar geleden had niemand kunnen voorspellen dat ik samen met mijn broer bij de Rode Duivels zou zitten."

Misschien kan Thorgan met het WK in zicht een flinke stap vooruit zetten. "Ik ben blij dat de bondscoach mij meer begint te gebruiken. Maar ik moet ook beseffen dat de spelers die nu vast in de ploeg staan hun verdiensten hebben bij hun club en in het verleden al veel gedaan hebben voor de nationale ploeg."