Mister Michel snoert critici de mond en velt oordeel over Coucke

Mister Michel snoert critici de mond en velt oordeel over Coucke

13-02-2018 17:30
15

Marc Coucke heeft in de loop van dinsdag stevig van zich afgebeten. Hij is de negatieve berichtgeving rond de overname van Anderlecht stilaan beu. Hij krijgt de steun van Anderlecht-icoon Michel Verschueren.

Verschueren denkt dat de overname heel goed zal zijn voor Anderlecht. "Coucke zal worden rondgeleid en ontvangen door Alexandre Vandamme, door Davignon en door mijn zoon Michael. Hij heeft een neus voor zaken, hij investeert in Wallonië, in Brussel en in Vlaanderen, een echte Belg, een Vlaming. Hij zal me zeker komen dag zeggen, wij komen goed overeen. Zijn vader was een supporter van Anderlecht, ik kende hem goed. Met de komst van Coucke komt het goed", vertelt hij bij Radio 2.

De huidige malaise is volgens hem mede te wijten aan pech. "Als je ziet hoe Standard helemaal op het einde wint en Club Brugge ook vaak op het einde van de match zich pas herpakt, dan moeten wij ook eens dat geluk hebben. Iedereen zei in het begin van het seizoen dat Anderlecht gemakkelijk kampioen zou spelen. Ik predik rust en vertrouwen. Ik leef nog in de club, ik zit nog op de boot, maar ik bestuur het schip niet meer. Maar er is van alles gebeurd, niet het in het minst die overname."