Coucke zwijgt niet meer en reageert fel op berichten over Anderlecht en Oostende

Coucke zwijgt niet meer en reageert fel op berichten over Anderlecht en Oostende

13-02-2018 16:43
14

Tijdens de afgelopen dagen beheersten RSC Anderlecht en KV Oostende het nieuws. Het ging dan vooral over de financiële situatie van de clubs en hun nieuwe voorzitters. Nu heeft Marc Coucke gereageerd via Twitter op alle heisa. 

Vorige week werd duidelijk dat Coucke KV Oostende had verkocht aan Peter Callant. Sindsien doet het verhaal de ronde dat Callant zelf niet over de nodige financiële mogelijkheden beschikt om een club te kiezen. Ook over Coucke en Anderlecht werd de laatste dagen veel gezegd en geschreven.

Op de heisa reageerde Coucke dinsdag. 'Ongelooflijk', begint Coucke zijn tweet. 'Nu twee Belgische ondernemers elk een Belgische club kopen, zijn beide clubs plots bijna failliet, waardeloos en toekomstloos.' 

Volgens Coucke zit de vork anders aan de steel. 'De waarheid is dat het om twee mooie clubs gaat, elk apart met een prima toekomst! En nogmaals: dat zal geschieden zonder enige wederzijdse invloed en met respect voor alle wetten.'

Maandag reageerde Coucke via Twitter ook al. Toen had hij het over de schadeclaim van 1,9 miljard euro die hem boven het hoofd hangt.

Lees ook: 'De rode cijfers van Anderlecht zijn niet rood'