Twee opvallende ploegen doen geen aanvraag voor Proximus League-licentie

Twee opvallende ploegen doen geen aanvraag voor Proximus League-licentie

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 16:10di 13-02-2018 om 16:10

In de Amateurklasse zijn er weinig ploegen nog bezig om de Proximus League te behalen. Vijf teams kunnen nog stijgen, maar twee gooiden al de handdoek.  KSK Heist  en Knokke FC zullen we volgend seizoen zeker niet in 1B zien. 

In de Eerste Amateur Klasse zijn we twintig speeldagen ver. Nog vijf teams komen in aanmerking voor promotie. Het gaat om Lommel SK (43 punten), dat vorig seizoen zakte, Heist 40 punten), Knokke FC, Dessel Sport (37 punten) en Deinze (36 punten). Slechts drie van de vijf ploegen vroegen een licentie aan om volgend seizoen in de Proximus League te spelen. Ook Seraing dat achtste staat met 29 punten vulde een dossier in.

Heist, dat tweede in de stand staat, kampt met financiële problemen. Stijgen is op dit moment niet the way to go. Ook het stadion, dat het huurt  van de gemeente Heist-op-den-Berg voldoet niet aan de eisen om in 1B te spelen. Om die reden heeft Knokke volgens Sporza ook geen licentie aangevraagd. 

Deadline
De deadline voor het indienen van het proflicentiedossier staat voor de deur. Op donderdag 15 februari moet alles binnen zijn. Ploegen, die geen aanvraag voor 1B neerlegden, kunnen niet stijgen naar de Proximus League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws