Cijfers bewijzen zwart op wit: Hazard dribbelt beter dan Messi en Neymar

Cijfers bewijzen zwart op wit: Hazard dribbelt beter dan Messi en Neymar

13-02-2018 15:47
2

Meer dan ooit lijkt Eden Hazard zich dit seizoen op het niveau van de allergrootsten op aarde te voetballen. De sterspeler houdt zijn Chelsea FC zowat in zijn eentje bovenaan de Premier League. Naast doelpunten en assists laat de Rode Duivel ook verbluffende dribbels bewonderen.

Squawka wilde wel eens weten of iemand beter dribbelt dan Hazard en de cijfers spreken boekdelen: neen. In de Premier League komt niemand ook maar aan de enkels van onze landgenoot. Terwijl hij al 134 keer een man passeerde, komt eerste achtervolger Wilfried Zaha (Crystal Palace) 'slechts' aan 83 ... Een eeuwigheid verschil dus.

Hazard is dus de dribbelkoning van Engeland, maar daar blijft het niet bij. Ook wereldwijd komt niemand immers aan zijn cijfers, zelfs Lionel Messi en Neymar niet. Gemiddeld dribbelt Hazard per wedstrijd 6,36 keer een tegenstander. Bij Messi is dat 5,5. Neymar komt bij Paris Saint-Germain dan weer aan 7,18.

Efficiëntie
De Braziliaan is dus de grootste technicus ter wereld, zou je dan denken, maar dat blijkt niet waar. Neymar gaat wel vaker een mannetje voorbij, maar heeft daar ook meer pogingen voor nodig. De Parijzenaar behaalt, net als Messi overigens, een slaagpercentage van 68 procent. Bij Hazard eindigen liefst 80 procent van zijn dribbels met een happy end. De meest efficiënte dribbelaar op deze planeet is dus een Belg.