Cijfers bewijzen zwart op wit: Hazard dribbelt beter dan Messi en Neymar

Cijfers bewijzen zwart op wit: Hazard dribbelt beter dan Messi en Neymar

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 15:47di 13-02-2018 om 15:47

Meer dan ooit lijkt Eden Hazard zich dit seizoen op het niveau van de allergrootsten op aarde te voetballen. De sterspeler houdt zijn Chelsea FC zowat in zijn eentje bovenaan de Premier League. Naast doelpunten en assists laat de Rode Duivel ook verbluffende dribbels bewonderen.

Squawka wilde wel eens weten of iemand beter dribbelt dan Hazard en de cijfers spreken boekdelen: neen. In de Premier League komt niemand ook maar aan de enkels van onze landgenoot. Terwijl hij al 134 keer een man passeerde, komt eerste achtervolger Wilfried Zaha (Crystal Palace) 'slechts' aan 83 ... Een eeuwigheid verschil dus.

Hazard is dus de dribbelkoning van Engeland, maar daar blijft het niet bij. Ook wereldwijd komt niemand immers aan zijn cijfers, zelfs Lionel Messi en Neymar niet. Gemiddeld dribbelt Hazard per wedstrijd 6,36 keer een tegenstander. Bij Messi is dat 5,5. Neymar komt bij Paris Saint-Germain dan weer aan 7,18.

Efficiëntie
De Braziliaan is dus de grootste technicus ter wereld, zou je dan denken, maar dat blijkt niet waar. Neymar gaat wel vaker een mannetje voorbij, maar heeft daar ook meer pogingen voor nodig. De Parijzenaar behaalt, net als Messi overigens, een slaagpercentage van 68 procent. Bij Hazard eindigen liefst 80 procent van zijn dribbels met een happy end. De meest efficiënte dribbelaar op deze planeet is dus een Belg.

Poll

Welke speler zie jij het liefst voetballen?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Rdken +393
dinsdag 13 februari 2018 om 17:17
Heerlijk om zoiets te lezen.
Vind ik leuk
Daydreamer +5529
dinsdag 13 februari 2018 om 17:21
Ik herhaal het al zo'n 10 jaar: in potentie is Hazard bij de beste 3 spelers in de wereld! Qua balbehandeling leunt hij van alle andere spelers het dichtst aan bij Messi, die toch wel gezien wordt als beste speler van de laatste 10 jaar...
Als je de matchen van Hazard echt volgt:
- Hij verliest zelden een bal, zelfs als er letterlijk 3 spelers aan hem hangen.
- Hij geeft zelden een slechte pas. Zijn pases zijn steeds op maat en met de juiste snelheid, zowel de korte passes, de passes over 40 meter alsook de passes vol risico...
- Hij dribbelt als het kan, kiest voor de makkelijke oplossing als het moet!
- Elke balcontrole is quasi perfect, hoe moeilijk ook.
- Bijna elk doelpunt dat hij maakt (met uitzondering van de penalty's) heeft hij zelf voorbereidt, zelf de opening gecreëerd en is meestal van enorme schoonheid.
- De (inderdaad weinige) assists die hij geeft zijn geen voorzetten, corners of passes waarbij de spits nog het nodige werk moet doen... Een assist is meestal een dribbel doen, 3-4 man op zich trekken en dan de bal enig mooi klaarleggen voor zijn ploeggenoot!
Daarbij nog een kanttekening: Als Chelsea een spits als Aguero had was het aantal assists waarschijnlijk dubbel zo groot, aangezien veel van Hazards acties geen gevolg (doelpunt) krijgen wegens technische beperkingen van zijn ploeggenoten...
Zet Hazard in een ploeg als Man City, Real Madrid of Barcelona en hij wint in de komende jaren de gouden bal!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws