'De Buffalo's stómen niet naar boven, de ploegen boven hen slaapwandelen'

'De Buffalo's stómen niet naar boven, de ploegen boven hen slaapwandelen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 15:30di 13-02-2018 om 15:30

Terwijl Club Brugge, Sporting Charleroi en RSC Anderlecht in een mindere fase zitten, blijft AA Gent op hoog niveau acteren. Sommigen zien in de Oost-Vlamingen plots weer een titelkandidaat. Frank Buyse tempert dat enthousiasme.

'Gent wordt heus geen kampioen', maakt de journalist van Het Nieuwsblad zich sterk. 'Het voetbalt enthousiast en ­efficiënt en haalt uitstekende cijfers. Maar het is geen ­kampioenenvoetbal. De Buffalo's stómen niet naar boven, het zijn de ploegen boven hen die slaapwandelen. De 11 op 15 is bovenin normaal, die 6 op 15 niet. Blijft niet duren', voorspelt hij.

'Gent voetbalt momenteel beter dan Charleroi en veel beter dan Anderlecht en ­efficiënter dan Club', moet Buyse wel beamen. 'Maar wat Club Brugge demonstreerde tegen Charleroi, dat kunnen de Buffalo's niet. En dat was ook nooit helemaal weg bij Club. Eenmaal Club zijn defensieve problemen heeft opgelost en erachter is gekomen dat heel veel scoren niet altijd loont, zijn ze weer vertrokken. Op het einde van de rit wint toch altijd het ­beste voetbal. En de beste ploeg.' 

Poll

Wie is de grootste titeluitdager voor Club Brugge?

(296 stemmen)

Plaats een reactie

Makke53 +368
dinsdag 13 februari 2018 om 16:02
Standard, sympathiek ploegje op dit moment!
Vind ik leuk
Boerken +7595
dinsdag 13 februari 2018 om 19:46
Ze leggen anders wel een heel mooi parcour af zonder veel punten te verliezen! En dat vind ik toch naar boven stomen!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws