'Genk ziet oud-speler zich spectaculair ontwikkelen: ruim 100 miljoen waard'

'Genk ziet oud-speler zich spectaculair ontwikkelen: ruim 100 miljoen waard'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 14:34di 13-02-2018 om 14:34

In de wintermercato van het seizoen 2016-2017 voelde KRC Genk zich genoodzaakt een nukkige Leon Bailey te verkopen aan Bayer Leverkusen. Na een moeilijke start heeft de Jamaicaan zich daar nu ontpopt tot een regelrechte sensatie. Die moet gigantisch veel geld opleveren.

The Mirror meldt dat, na eerdere interesse van onder meer Chelsea FC en Manchester United, ook Liverpool FC op de kar is gesprongen. Over het Kanaal is Bailey dus grof wild. Dat drijft het prijskaartje natuurlijk gevoelig omhoog. De Engelse krant beweert dat Leverkusen meer dan 100 miljoen euro verlangt voor haar goudhaantje.

Dat is een stevige som duiten, al helemaal als je het vergelijkt met het transferbedrag dat Genk ontving van de Duitsers. De Bundesliga-club betaalde 'slechts' 13,5 miljoen om Bailey in te lijven. Een koopje, zo blijkt nu. Via bonussen en een doorverkooppercentage zou Genk wel nog een kleine 19 miljoen kunnen toucheren. Dat blijft echter gevoelig minder dan 100 miljoen ...

Poll

Heeft Genk destijds het onderste uit de kan gehaald?

(486 stemmen)

Plaats een reactie

dakcota +4521
dinsdag 13 februari 2018 om 16:17
had hij zich ook niet een beetje onmogelijk gemaakt?
Vind ik leuk
dinsdag 13 februari 2018 om 16:44
Dat is een beetje het hypocriete van het voetbal. Je tekent als voetballer een contract tot een bepaalde datum. Dat doe je bewust, ook voor zekerheid te hebben, men dwingt je niet dat te doen. En als puntje bij paaltje komt dan zijn er die nog weigeren te spelen en op zo'n manier een transfer afdwingen. Zat hij nu nog bij Genk, ze zouden veel meer dan die 13,5 euro gekregen hebben. Maar ze hebben nooit die kans gekregen.
Vind ik leuk
dinsdag 13 februari 2018 om 19:47
In Leverkusen heeft hij ook niet meteen de pannen van het dak gespeeld he, pas de laatste maanden schittert hij echt. Misschien had Genk wat meer kunnen krijgen, maar op dat moment was het helemaal niet duidelijk hoe hij zich ging ontwikkelen. Ik denk dat hij in Duitsland een paar keer serieus met zijn kop tegen de muur is gebotst, en (gelukkig) de mentaliteit heeft ontwikkeld om zijn talent te gebruiken.
Vind ik leuk
DVGenkie +134
woensdag 14 februari 2018 om 10:52
Geen slechte speler...
Alleen een vervelende, naast zijn schoenen lopend ventje...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws