Eersteklasser beslist scheidsrechter te wraken na brief van voorzitter

Eersteklasser beslist scheidsrechter te wraken na brief van voorzitter

13-02-2018 12:32
1

Mogelijk zal Christof Dierick dit seizoen geen wedstrijden meer fluiten van Sint-Truiden. De Limburgers waren afgelopen weekend bijzonder ontevreden over zijn leiding en hebben nu besloten om hem te laten wraken.

Het Belang van Limburg brengt naar buiten dat die poging waarschijnlijk geslaagd is. 'STVV gaat ervan uit dat Dierick de eerstvolgende tijd niet meer zal aangeduid worden voor wedstrijden van de Kanaries. In het verleden was hij al vaker opvallend hard voor STVV. Zo legde Dierick twee jaar geleden op Stayen de bal al in de eerste minuut op de stip in het voordeel van Anderlecht, na een bijzonder licht contact tussen Erichot en Lukebakio', staat er te lezen.

Vorige zaterdag was het weer hommeles tussen beide partijen. Op het veld van AA Gent ging STVV kansloos onderuit (3-0), maar Jonas De Roeck  vond dat Dierick daar voor veel tussen zat. Hij zette de scheidsrechter na de wedstrijd dan ook op zijn plaats. De afgelopen dagen zou de voorzitter van de Kanaries, David Meekers, een brief geschreven hebben naar scheidsrechtersbaas Johan Verbist. HBvL verwacht dat die positief ontvangen wordt.