Eersteklasser beslist scheidsrechter te wraken na brief van voorzitter

Eersteklasser beslist scheidsrechter te wraken na brief van voorzitter

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 12:32di 13-02-2018 om 12:32

Mogelijk zal Christof Dierick dit seizoen geen wedstrijden meer fluiten van Sint-Truiden. De Limburgers waren afgelopen weekend bijzonder ontevreden over zijn leiding en hebben nu besloten om hem te laten wraken.

Het Belang van Limburg brengt naar buiten dat die poging waarschijnlijk geslaagd is. 'STVV gaat ervan uit dat Dierick de eerstvolgende tijd niet meer zal aangeduid worden voor wedstrijden van de Kanaries. In het verleden was hij al vaker opvallend hard voor STVV. Zo legde Dierick twee jaar geleden op Stayen de bal al in de eerste minuut op de stip in het voordeel van Anderlecht, na een bijzonder licht contact tussen Erichot en Lukebakio', staat er te lezen.

Vorige zaterdag was het weer hommeles tussen beide partijen. Op het veld van AA Gent ging STVV kansloos onderuit (3-0), maar Jonas De Roeck  vond dat Dierick daar voor veel tussen zat. Hij zette de scheidsrechter na de wedstrijd dan ook op zijn plaats. De afgelopen dagen zou de voorzitter van de Kanaries, David Meekers, een brief geschreven hebben naar scheidsrechtersbaas Johan Verbist. HBvL verwacht dat die positief ontvangen wordt.

Poll

Mogen clubs scheidsrechters wraken, vind je?

(450 stemmen)

Plaats een reactie

Gheintje +241
dinsdag 13 februari 2018 om 16:43
Wanneer je een systeem van scheidsrechters wraken hebt, zullen de scheidsrechters bij twijfel eerder in het voordeel van de grote clubs fluiten. De matchen van de grote clubs zijn namelijk interessanter om te kunnen fluiten. In plaats van het systeem waarbij de clubs bijna kunnen kiezen wie hun matchen fluit, zou het volgens mij beter zijn dat de scheidsrechtersbond zelf strikter is bij de beoordeling van hun scheidsrechters en voldoende gevolgen geeft aan foute keuzes van scheidsrechters. Dan gaan de scheidsrechters bij twijfel hun instinct meer volgens ipv te denken "oei, als ik een verkeerde beslissing neem in het voordeel van deze grotere club, mag ik daar misschien niet meer fluiten de komende maanden".
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws