'Clasie staat niet meteen te springen om langer in Brugge te blijven'

'Clasie staat niet meteen te springen om langer in Brugge te blijven'

13-02-2018 11:59
7

Jordy Clasie maakte al heel wat indruk bij Club Brugge. Tegen Waasland-Beveren was de Nederlander ongelukkig, maar toch hopen heel wat fans dat Clasie ook volgend seizoen nog voor Club Brugge speelt. Bij Sport/Voetbalmagazine praat de middenvelder over zijn toekomst. 

Club Brugge huurt Clasie tot het einde van het seizoen van Southampton. De Belgische competitie ligt de Nederlander wel. "Ik vind het leuk voetballen hier. Heel veel fysiek wel. In Nederland is het tactisch sterk, met opbouw van achteruit, hier gaat het vaak snel heen en weer, schieten ze de bal naar voor en vliegen ze erachter aan."

"Een soort passie die me doet denken aan het Championship in Engeland. Sommige teams willen wel echt voetballen, maar vaak is het toch gooien. Wij voetballen goed, vind ik. We spelen aanvallend en zetten snel druk vooruit. Fysiek zijn we top, ik ben véél fitter dan in Engeland, echt waar", stelt Clasie.

Toekomst
Maar wil Clasie ook langer blijven bij Club Brugge? "Dat is nu heel moeilijk te zeggen. Veel te vroeg. Ik sta hier nog een paar maanden onder huurcontract en ik ga proberen zoveel mogelijk te spelen en een prijs te winnen. Daarna zien we wel wat er komt."