Geen euforie bij KV Mechelen: Situatie is nog steeds kritiek

Geen euforie bij KV Mechelen: "Situatie is nog steeds kritiek"

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 11:45di 13-02-2018 om 11:45

Mats Rits was maandagavond de speciale gast bij HLN Vista. Rits kan even wat rustig ademen, want door de zege tegen Eupen staat zijn ploeg niet meer laatste. Dat betekent echter nog niets.

Rits was wel opgelucht na de zege tegen Eupen. "De overwinning van zaterdag was belangrijk. We hebben nu een kleine bonus op Eupen. De situatie is iets gebeterd, maar nog altijd kritiek. Daar zijn we ons van bewust. Er wachten ons nog vier finales. We zitten nu in deze situatie, iets waar we niets aan kunnen veranderen. Er is nog altijd druk en nog altijd stress", vertelt de middenvelder.

De fans maken de strijd om het behoud wel een stuk makkelijker. "Het publiek, de sfeer... Eigenlijk moeten wij de tegenstander altijd proberen omver te blazen. We beseffen ook hoe het leeft bij die mensen. Ik ben geboren in Mechelen, ken er veel mensen, ik weet hoe het is. Ik probeer dat duidelijk te maken aan de groep, ook aan de buitenlanders. Voor de fans is KV Mechelen hun leven. Het is logisch dat ze ontgoocheld zijn. Ze staan niet graag laatste. Wij ook niet."

Dennis van Wijk geeft ook een positieve invloed. "Je ziet dat hij deze situatie kent. Hij heeft geen greintje stress. Van Wijk geeft heel duidelijke richtlijnen. Hij kan heel direct en hard zijn, maar je kan er wel mee in discussie gaan. De trainer vraagt één ding: altijd honderd procent inzet tonen. Als je dat niet doet, vlieg je eruit. Hij heeft trouwens wel goede humor, hoor. Cynisch, soms wat donker. Ik kan het wel appreciëren."

Plaats een reactie

dinsdag 13 februari 2018 om 12:01
Misschien heeft Eupen enkele meer talentrijke voetballers toch kan KVM als team beter voor de dag komen en dat zou weleens het verschil kunnen maken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws