Anderlechtman bewierookt: Heeft alles om de nieuwe Kompany te worden

Anderlechtman bewierookt: "Heeft alles om de nieuwe Kompany te worden"

13-02-2018 11:00
12

Bij Extra Time klonk er maandagavond veel kritiek op Anderlecht, maar dat neemt niet weg dat er wel wat talent zit bij paars-wit. Glen De Boeck gelooft nog altijd rotsvast in Leander Dendoncker, ook al speelde die een zwakke match tegen KV Oostende.

Dendoncker maakte een own-goal én kreeg rood, maar De Boeck geeft hem niet op. "Je kunt niet alle zonden op Dendoncker afschuiven. Hij is nog jong en je mag niet te veel druk op zijn schouders leggen."

"Ik vind hem een geweldig goeie voetballer: intelligent, met vista. Ik zie een enorm goeie centrale verdediger in hem, maar daar moet hij zelf ook wel van overtuigd zijn. Veel hangt af of hij in zijn hoofd geen centrale middenvelder wil zijn", benadrukt hij.

Hij kan volgens De Boeck een wereldtopper worden. "Dendoncker heeft alles om de nieuwe Kompany te zijn. Misschien heeft hij iets minder snelheid. Maar ik was zelf ook niet snel en ik heb toch twaalf jaar centraal in de defensie gespeeld bij Anderlecht."

Kompany of Beckenbauer?
Jan Mulder hoorde van zijn ex-ploegmaat nog een andere vergelijking. "Ik sprak er onlangs over met Jef Jurion en hij zei exact hetzelfde als jij: ik maak er een nieuwe Beckenbauer van."