Krijgt Club Brugge nieuwe titelconcurrent? Dat lapt AA Gent mij niet meer

Krijgt Club Brugge nieuwe titelconcurrent? "Dat lapt AA Gent mij niet meer"

13-02-2018 10:45
5

Club Brugge heeft de laatste weken bitter weinig te vrezen van Anderlecht en Charleroi. Beide ploegen komen geen centimeter dichter bij de leider. AA Gent echter wél. Zijn zij de grootste concurrent?

AA Gent-watcher Michaël Van Damme vertelt in Het Nieuwsblad van wel. "In april 2015 twijfelde ik aan een titel voor AA Gent. Dat lappen ze mij niet meer. Als het gevaar niet van Gent komt, dan van niemand", klinkt er straffe taal.

Gent is volgens hem nog lang niet uitgeteld. "Het enige tegenargument is de bonus van Club Brugge - zestien punten - maar als Gent op koers blijft, moet het gezien het lichtere programma er voor de Play-Offs nog iets van kunnen afpitsen. Club mag op Antwerp aan de eerste nederlaag sinds oktober ontsnapt zijn, sindsdien zit er zand in de machine. Drie competitiematchen op rij niet gewonnen, een kansloze nederlaag in Gent en een magere 6 op 15."

"Terwijl Club al negen wedstrijden op rij de nul niet kon houden, staat AA Gent als een huis. Niemand heeft de code weten te kraken. Maar vooral: Gent heeft het meeste honger. En Vanderhaeghe aast op het ultieme bewijs dat zijn ontslag in Oostende onterecht was. In de 'klas van 2014-2015' - zoals de anciens de kam­pioenenploeg noemen - zag ik diezelfde drive. Hen heb ik onderschat, maar ik ben geen ezel."