Bolat ziet één grote schuldige bij Club Brugge: Wat doe je dan?

Bolat ziet één grote schuldige bij Club Brugge: "Wat doe je dan?"

13-02-2018 10:30
4

Sinan Bolat maakt momenteel furore bij Antwerp. De Belgisch-Turkse doelman zorgt er voor de comeback van het jaar, maar dat had ook gekund bij Club Brugge. Daar is echter veel te snel gebracht, vertelt hij in Humo.

Bolat vindt dat Michel Preud'homme een grote blunder heeft begaan. "Door zijn huidige prestaties blijft het dan ook vreemd dat Bolat niet kon slagen op Jan Breydel. Maar de situatie speelde dan ook niet in zijn kaarten. "Ik had geen stage meegemaakt, geen oefenwedstrijden gespeeld: ik was gewoon niet klaar. Tot overmaat van ramp liep ik een scheurtje op in de dij. Toch stelde de trainer me op. Wat doe je dan? Ik was ambitieus en had al zolang niet meer gespeeld: dan zeg je geen nee."

Bolat bewijst nu het ongelijk van zijn ex-coach. "Als hij vond dat ik mijn oude niveau niet meer haalde, en je ziet wat ik dit seizoen presteer, dan heeft hij het toch verkeerd ingeschat? Het is simpel: ik ben te snel uit de ploeg gezet. We hadden net Waasland-Beveren geklopt met 5-1. Oké, ik had vrij onzeker gekeept die avond. Maar enkele dagen later speelden we voor de beker tegen tweedeklasser Patro Eisden. Een ideale wedstrijd om vertrouwen te tanken. Toch vloog ik naar de bank. Ik heb altijd toegegeven dat ook mij schuld treft. Maar nogmaals, ik was niet klaar."