AA Gent zoekt niet meer naar nieuwe Wenger: Dat plan moeten wij opgeven

AA Gent zoekt niet meer naar nieuwe Wenger: "Dat plan moeten wij opgeven"

13-02-2018 10:00
6

Met Yves Vanderhaeghe staat er bij AA Gent een rijzende ster achter het roer. Na KV Kortrijk en KV Oostende boekt hij nu ook resultaten bij een topclub. Nochtans was het niet gemakkelijk om in de voetsporen van Hein Vanhaezebrouck te treden.

Manager Michel Louwagie zag dit seizoen Vanhaezebrouck vertrekken en trok zijn conclusies. "Onze intentie was om op langere termijn te kunnen werken met een coach, zoals Arsène Wenger nog altijd bij Arsenal, of Guy Roux destijds bij Auxerre. Na dit jaar denk ik dat we dat plan moeten opgeven", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Louwagie weet dat er te veel druk in. "Langetermijndenken is iets waar vooral topclubs van dromen, maar door de druk van de supporters, sponsors en pers is dat praktisch onmogelijk te realiseren. Men wil niet meer dat AA Gent achtste of negende eindigt. Deze club moet altijd top drie of vier zijn. Zulte Waregem kan zich dat nog wel eens veroorloven, hé. Hetgeen met Hein gebeurde qua mislukte competitiestart, dat maakte ik op 28 jaar nooit mee. Alle sportieve tegenslagen die je maar kon opnoemen, kwamen op ons af. Het was een moeilijke situatie."

Misschien had Gent nog verder gestaan als het zonder Vanhaezebrouck aan het seizoen was begonnen, maar dat kon niet zomaar. "Dat zou niet fair geweest zijn naar hem toe", vertelt voorzitter Ivan De Witte. "Hein heeft ons tijdens zijn termijn op een totaal ander niveau gebracht. Daarom blijft er veel respect en erkentelijkheid. Maar het is een feit dat de erosie toen al bezig was."