Als je vergelijkt met de chaos bij Anderlecht, staan zij verder

"Als je vergelijkt met de chaos bij Anderlecht, staan zij verder"

13-02-2018 08:15
8

AA Gent doet het uitstekend onder Yves Vanderhaeghe. De Buffalo’s nestelen zich op een comfortabele vierde plaats, maar stiekem mikt het toch hoger. Volgens Marc Degryse is de remonte van Gent vooral het werk van zijn nieuwe trainer.

"Zijn aanpak is helemaal anders dan die van Vanhaezebrouck. Toen Vanderhaeghe vier jaar geleden van Hein overnam bij Kortrijk en play-off 1 haalde, werd nog gezegd dat hij voortborduurde op het werk van Hein. Maar nu wordt toch wel heel duidelijk dat Yves een eigen manier van werken heeft", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. 

"Tactisch houdt Yves het spel simpel, in een 4-3-3. Dat was wat de spelersgroep van AA Gent nodig had. Dat Vanderhaeghe eerst met KVK en daarna twee keer met KVO play-off 1 haalde, was al knap. Maar dat hij de situatie bij Gent helemaal vanuit het niets heeft weten recht te trekken, is straf werk. Vanderhaeghe is de architect van die remonte", zet de analist zijn lofzang verder. 

Champions League
Degryse vindt dan ook dat AA Gent de lat hoog mag leggen. "Ze mogen mikken op het tweede Champions Leagueticket. Dat is realistisch, want op basis van wat ze op de mat leggen, zijn ze niet minder dan de concurrentie. Als je het vergelijkt met de chaos bij Anderlecht, staat Gent verder", besluit hij.