Hommeles bij Anderlecht: 'Nieuwe spelers schrikken van de zwakke groepsgeest'

Hommeles bij Anderlecht: 'Nieuwe spelers schrikken van de zwakke groepsgeest'

13-02-2018 08:00
13

Hein Vanhaezebrouck maakt zich niet populair bij RSC Anderlecht. In de pers is hij vaak keihard voor zijn spelersgroep, dat terwijl er na het slaan gerust eens mag gezalfd worden ook, aldus Het Nieuwsblad. De kleedkamer wordt zo stilaan opgesplitst in twee groepen.

Na de nederlaag in Oostende kon Vanhaezebrouck het niet laten om zijn team de grond in te boren. "Jullie zijn maar een heel gemiddeld team." En: "Jullie werken niet zoals het hoort", klonk het toen. Volgens het dagblad voelen de spelers zich hierdoor gekelderd, waardoor het hen stilaan ontbreekt aan motivatie. 

Meer nog: de spelerskern geraakt verdeeld door de huidige situatie. 'Maar nog meer dan ooit is het in de vestiaire van Anderlecht ieder voor zich. Verschillende nieuwe spelers zijn dit seizoen - ook vóór de intrede van Vanhaezebrouck was dat al zo - geschrokken van de zwakke groepsgeest', aldus de krant. 

'Nergens denken de spelers meer aan hun eigen hachje dan op Neerpede, klinkt het. En in moeilijke periodes zoals nu wordt dat alleen maar versterkt. Anderlecht zit in een situatie waarvan niemand nog goed weet hoe het er moet uitgeraken.'