Nieuwe tegenslag voor Coucke, KBVB kan hele constructie opblazen

Nieuwe tegenslag voor Coucke, KBVB kan hele constructie opblazen

13-02-2018 07:30
16

Marc Coucke krijgt zijn overname niet zomaar cadeau. Na een fraudeclaim van Perrigo – zij vinden dat Coucke Omega Pharma veel te duur verkocht – treedt er nieuw probleem op. Zo zou de overname van KV Oostende toch nog niet meteen in kannen en kruiken zijn.

Coucke kondigde vorige week met trots aan dat hij eindelijk een overnemer had gevonden voor zijn 'weireldploegsje', maar dat plezier zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Het Nieuwsblad meldt dat de verkoop aan Peter Callant pas over vijf jaar effectief afgerond is. Pas dan krijgt Coucke geld voor de aandelen van de club. 

Dan zijn er ook nog de schulden die KVO heeft openstaan bij de miljardair. Dat blijkt om zo’n 27 miljoen euro te gaan, maar ook daar heeft men een 'oplossing' voor gevonden, namelijk bankleningen. Bovendien is en blijft Coucke ook nog eens de eigenaar van het stadion van KVO, hij zal het enkel verhuren voor bedrag van 800.000 euro per jaar. 

Tegenwerking KBVB?
De Belgische voetbalbond kan hier echter nog een serieus stokje voorsteken. Zij eisen dat Coucke als toekomstig voorzitter van de Brusselaars alle banden met KVO overboord gooit. Het valt af te wachten of zij akkoord zullen gaan met de huidige gang van zaken. Ook de Licentiecommissie kan nog roet in het eten gaan gooien.