'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

13-02-2018 06:55
19

RSC Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk. Na een nieuwe nederlaag in KV Oostende kon Hen Vanhaezebrouck het opnieuw niet laten om zijn spelers publiekelijk op de vingers te tikken. Vele spelers kunnen er duidelijk niet mee om, daarom wil de leermeester van RSCA het anders doen.

Het Laatste Nieuws raadt Hein Vanhaezebrouck aan om hulp in te roepen van een gespecialiseerd sportpsycholoog. De coach van paars-wit stelt zelf vast dat hij niet meer in staat is om invloed uit te oefenen op zijn spelers, zo krijgt hij hen niet meer scherp aan de aftrap voor een wedstrijd. Een externe hulp dringt zich dan ook op. 

Johan Desmadryl, al jarenlang een deskundig sportpsycholoog, vindt dat Vanhaezebrouck zichzelf buiten de groep plaatst. "Als het goed gaat, is het blijkbaar enkel zíjn verdienste, maar nu wekt hij de indruk dat híj geen fouten gemaakt heeft. Nochtans is hij een cruciaal onderdeel van het team. Je laat je kinderen toch ook niet vallen als ze het moeilijk hebben?", klinkt het. 

"Dat deed Vanhaezebrouck wél door en public te wijzen naar de gebreken van zijn elftal. Wel, in zulke omstandigheden is het voor een psycholoog, die sowieso op zijn best is als hij kan anticiperen, uitermate moeilijk om te helpen", doelt Desmadryl op de hulp van een psycholoog.