'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

  'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

  dinsdag 13 februari 2018 om 06:55

  RSC Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk. Na een nieuwe nederlaag in KV Oostende kon Hen Vanhaezebrouck het opnieuw niet laten om zijn spelers publiekelijk op de vingers te tikken. Vele spelers kunnen er duidelijk niet mee om, daarom wil de leermeester van RSCA het anders doen.

  Het Laatste Nieuws raadt Hein Vanhaezebrouck aan om hulp in te roepen van een gespecialiseerd sportpsycholoog. De coach van paars-wit stelt zelf vast dat hij niet meer in staat is om invloed uit te oefenen op zijn spelers, zo krijgt hij hen niet meer scherp aan de aftrap voor een wedstrijd. Een externe hulp dringt zich dan ook op. 

  Johan Desmadryl, al jarenlang een deskundig sportpsycholoog, vindt dat Vanhaezebrouck zichzelf buiten de groep plaatst. "Als het goed gaat, is het blijkbaar enkel zíjn verdienste, maar nu wekt hij de indruk dat híj geen fouten gemaakt heeft. Nochtans is hij een cruciaal onderdeel van het team. Je laat je kinderen toch ook niet vallen als ze het moeilijk hebben?", klinkt het. 

  "Dat deed Vanhaezebrouck wél door en public te wijzen naar de gebreken van zijn elftal. Wel, in zulke omstandigheden is het voor een psycholoog, die sowieso op zijn best is als hij kan anticiperen, uitermate moeilijk om te helpen", doelt Desmadryl op de hulp van een psycholoog.

  Poll

  Kan een psycholoog soelaas bieden?

  (1605 stemmen)

  Plaats een reactie

  Wolf1986 +1126
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:04
  Eigenlijk zegt hier eens een specialist dat Hein eigenlijk Calimero is. Zijn kop is gewoon te rond voor een eierdopke.
  Vind ik leuk
  woensdag 14 februari 2018 om 13:25
  Mocht Hein enig psychologisch inzicht hebben, hij zette Deschacht naar de B-kern wegens gebrek aan positivisme ....zoiets?
  #banter
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +1821
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:16
  Uw spelers zo elke week aanvallen zonder zelf eerst in de spiegel te kijken loopt altijd fout af!
  Ok, er zit te weinig kwaliteit maar door ze af te breken zullen ze niet beter gaan voetballen!
  Hij is mss te ver gegaan, dat toegeven zal hij niet doen denk ik :-)
  Vind ik leuk
  Boerken +5710
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:38
  Iedereen heeft tegenwoordig zijn mening over Hein , ik ook maar soms is het erover. Ik denk niet dat hij zichzelf wil buitenspel zetten. Ik denk dat hij voor volgens sezioen met nieuwe middelen hem volop wol bewijzen . Michel heeft ook tijd gekregen bij club!
  Vind ik leuk
  dethklok28 +3543
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:46
  Hein zegt vanaf dag 1 dat hij een psycholoog wil. En al de rest wat die desmadryl zegt interesseert mij geen bal. Hein doet het al jaren zo en nu is dat plots niet werkbaar? Psycholoog kan zo niet werken? Mss ander job zoeken. Bij Gent werkte dat wel. En sporters die het niet aankunnen dat er zo gesproken word hebben het niet in zich om top te zijn.
  En deze specialist heeft een verleden bij anderlecht. Was een vriend van Vercauteren en was tot 2007 denk ik de psycholoog van Anderlecht. Met de hele geschiedenis tussen Vercauteren en Anderlecht ga ik niet gewoon het woord vertrouwen van een kameraad van Vercauteren. Da's 1.
  2 toen ze jaren later een nieuwe psycholoog zochten kozen ze voor Troost. (Zit daar wroeging achter?)

  3) had een praktijk in West-Vlaanderen. Zijne maat Vercauteren zit in brugge. Alles van Gent zal wel "besmettelijk" zijn. (Dit is een vermoeden)

  En 4 en deze is een quote van Proto.
  "Voorheen was er ook al eens Johan Desmadryl, de favoriete psycholoog van Frankie Vercauteren. Die ging nog een stap verder... "De oefeningen van Johan Desmadryl bevielen me hoegenaamd niet. Hij bedacht vooral spelletjes of organiseerde een picknick in de middencirkel aan de vooravond van de wedstrijd. "
  Dit was trouwens verplicht terwijl het idee dat Hein heeft hierover heeft niet verplicht is. Sporter moet uit zichzelf die stappen zetten. Wie dat niet doet zal er volgend jaar niet meer zijn.
  Weiler was vorig jaar streng. Dus ze moesten luisteren of speelden niet meer. Dit jaar is de kern te klein om die dreiging door te drukken. Te Veel spelers die op het toppunt van hun kunnen spelen en precies geen drang hebben naar zelf verbetering toe. Hein zal in de zomer moeten doorselecteren. En een hele hoop de deur moeten wijzen. En ik zou als bestuur zijnde dat ook laten doorschemeren in de ploeg. Wie niet wil volgen kan vertrekken. Hoe erg is dat saief en Gerkens de enigen zijn die er voor gaan? Dat je de fout niet kan leggen bij hun inzet? Dat we een ploeg hebben zonder voorlijn of flanken?
  Hein heeft nog steeds mijn steun en vertrouwen.

  Dit artikel is dus voor mij onzin.
  Vind ik leuk
  JLo +383
  dinsdag 13 februari 2018 om 09:11
  Het zoveelste artikel over Hein met onzin.
  Vind ik leuk
  dinsdag 13 februari 2018 om 09:29
  En wat jij hier neerschrijft is nog grotere onzin
  Vind ik leuk
  YaBoy +0
  woensdag 14 februari 2018 om 01:59
  Hooguit 10man leest dit.. verspil je tijd niet aan een roman te schrijven en maak een korte samenvatting :)
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +11270
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:47
  Billy Turf is weer goed bezig..
  Vind ik leuk
  Garland +4705
  dinsdag 13 februari 2018 om 07:48
  De spelers spelen barslecht, maar volgens analisten of psychologen moet Hein een goednieuwsshow verkopen. Dat is toch ook te gek voor woorden.
  Vind ik leuk
  Toca +26793
  dinsdag 13 februari 2018 om 08:14
  Inderdaad, maar wat hij ook zegt, het is toch altijd verkeerd hoor
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 08:26
  Er is er maar 1 die bij de psycholoog moet... ronde Hein zelf.
  Vind ik leuk
  Drekovic +7622
  dinsdag 13 februari 2018 om 09:17
  Of een hoop naïeve pseudo-voetbalkenners hier op dit forum die in de sensatie trappen van zogenaamde journalisten .
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 09:52
  Ik zie wat ik zie en dat is een 'coach' die helemaal niet coacht maar zijn team afbreekt en bovendien niet weet hoe zijn ploeg op te stellen.
  Speel naar de mogelijkheden van je team en maak je team hechter en sterker ipv het onbesuisd uit elkaar te rammen.

  Dit heeft niets met sensatie te maken. Dit heeft met de definitie van een 'coach' te maken.
  Wie is er hier naïef...
  Vind ik leuk
  Drekovic +7622
  dinsdag 13 februari 2018 om 10:33
  Als je als coach opdrachten geeft en de spelers willen of kunnen die niet uitvoeren moet ge dan na de wedstrijd in de pers zeggen "ik heb een verkeerde tactiek gebruikt"
  Als Uw baas U een taak geeft en je doet die telkens verkeerd vind U dan ook dat er telkens moet gezegd worden "goed geprobeerd" dat is juist hetzelfde . Daar komt dan nog eens het moeilijke publiek bij dat champagnevoetbal wil zien
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 10:47
  Als coach moet je je team de opdracht geven wat ze wel kunnen en er voor zorgen dat het tot resultaat leidt.
  Het heeft geen zin om iedereen te laten mee schuiven naar voor om mooi attractief voetbal te spelen als je er niet in slaagt tijdig een verdedigend blok te vormen bij een tegen aanval.
  Een ploeg op het veld sturen die niet de capaciteit heeft om te verdedigen en dan klagen over tegendoelpunten, ... tja
  Vind ik leuk
  Drekovic +7622
  dinsdag 13 februari 2018 om 12:48
  Als je bij Anderlecht trainer word dan mag je toch wel verwachten dat 3/4 van de kern het ABC van het voetbal begrijpt (hun loon is toch zeker naar) normaal als je als trainer de ploeg opstelt in een systeem moet ge Uw tijd toch niet verdoen met een halve week het systeem uit te leggen , de details van het systeem echter kunnen meer tijd vereisen . Denk je dat Guardiola , Mourinho , Conte enz. het beter zouden doen met deze groep ?
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 14:11
  Als je je dat zelfs durft afvragen...
  Als Mourinho een systeem opzet, dan klopt dat en dan is dat een totaal systeem waar de manier van aanvallen is afgestemd op een gesloten stevige verdediging.
  Als Pep zijn aanvallend systeem uitzet dan begint zijn verdediging in zijn aanvallend compartiment en gaat over de ganse ploeg. Daar klopt ook het totaal systeem.
  Hein denkt aan aanvallen en de rest zit niet in zijn systeem verwerkt. Daar blaft hij naar op het einde van de wedstrijd want hij snapt niet dat hij het veroorzaakt.
  Klein detail zeker...
  Vind ik leuk
  Drekovic +7622
  dinsdag 13 februari 2018 om 14:29
  Mourinho is al 2 jaar een systeem op poten trachten!!! te zetten en Guardiola heeft bij Bayer en Manchester City 2 maal meer dan een jaar gewerkt vooraleer zijn systeem perfect werkt met dan nog spelers die zij zelf mochten uitkiezen . Maar Hein moet met een deel misnoegde spelers en wat afval na 2 maanden perfect werk afleveren.
  Als je leest hoe Mourinho Smalling en Jones te kakken zet dan is Hein een braaf manneke
  Noem mij een trainer die met dit zooitje ongeregeld onmiddellijk resultaat zal halen en niet onbelangrijk op dit moment : betaalbaar is voor Anderlecht
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 21:24
  Ik kan er je meteen 5 opnoemen.
  Jij noemt dit een zootje ongeregeld. Dat had je in het begin van het seizoen van de kern van Gent dan misschien ook gezegd...
  Vind ik leuk
  Drekovic +7622
  woensdag 14 februari 2018 om 00:26
  Noem ze dan !!!! Ik kan er ook 5 opnoemen Boskamp , Jacobs , Vercauteren , Broos en Hasi allemaal betaalbaar maar voor de rest ? en nu gij
  Vind ik leuk
  dinsdag 13 februari 2018 om 09:49
  Zo begon het met Hein in Gent : het is (nu al) "op" tussen hem en de spelers. Kan misschien terug Lauwe gaan trainen als herbronning?
  Vind ik leuk
  Wim1966 +366
  dinsdag 13 februari 2018 om 10:03
  Hein is om zeep. Hij begon te denken dat hij God was na het sterke jaar in Gent.
  Nu vindt hij zich beter dan zijn spelers en vindt hij het nodig om hen overal de les te spellen. Hij is geen onderdeel meer van een team maar zet zichzelf er boven.
  Dat zou hij in Lauwe ook weer doen met zelfdfe resultaat: op weg naar het putje...
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1468
  dinsdag 13 februari 2018 om 12:57
  als coach is zijn taak een ploeg te smeden en resultaten te halen met de beschikbare spelers. Als dat niet lukt, is het de schuld van iedereen behalve hemzelf. Als dat lukt, is het zijn succes en worden de varkenswangetjes bol geblazen. Niet goed genoeg voor Anderlecht, totaal gebrek aan klasse en goede smaak. Bizar dat Anderlecht zich liet verleiden, in principe zit daar meer kennis maar iedereen maakt fouten. En daarbij komt nog dat Anderlecht samen met Standard de twee moeilijkste clubs zijn om te coachen, het zal nooit goed zijn.
  Vind ik leuk
  dinsdag 13 februari 2018 om 13:36
  Misschien kan Hein zelf eens naar een psycholoog gaan, of een cursus people management volgen. Uw spelers afbreken, binnenskamers ja, naar buiten not done. Zou dat ook nooit aanvaarden.
  Vind ik leuk
  dinsdag 13 februari 2018 om 14:03
  Hein #OUT
  Vind ik leuk
  dinsdag 13 februari 2018 om 14:37
  Nu zien jullie het ook, die specialist probeert het nog zo deftig en mooi mogelijk te verwoorden, maar het komt erop neer dat die psycholoog Hein extreem dom vind.
  Vind ik leuk
  woensdag 14 februari 2018 om 18:27
  Het is gemakkelijk om de schuld enkel bij de trainer te leggen. Wij kennen het fijne van de zaak niet.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'