'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

'Vanhaezebrouck maakt zich onmogelijk bij Anderlecht en zoekt naar uitweg'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 06:55di 13-02-2018 om 06:55

RSC Anderlecht zit in de problemen, zoveel is duidelijk. Na een nieuwe nederlaag in KV Oostende kon Hen Vanhaezebrouck het opnieuw niet laten om zijn spelers publiekelijk op de vingers te tikken. Vele spelers kunnen er duidelijk niet mee om, daarom wil de leermeester van RSCA het anders doen.

Het Laatste Nieuws raadt Hein Vanhaezebrouck aan om hulp in te roepen van een gespecialiseerd sportpsycholoog. De coach van paars-wit stelt zelf vast dat hij niet meer in staat is om invloed uit te oefenen op zijn spelers, zo krijgt hij hen niet meer scherp aan de aftrap voor een wedstrijd. Een externe hulp dringt zich dan ook op. 

Johan Desmadryl, al jarenlang een deskundig sportpsycholoog, vindt dat Vanhaezebrouck zichzelf buiten de groep plaatst. "Als het goed gaat, is het blijkbaar enkel zíjn verdienste, maar nu wekt hij de indruk dat híj geen fouten gemaakt heeft. Nochtans is hij een cruciaal onderdeel van het team. Je laat je kinderen toch ook niet vallen als ze het moeilijk hebben?", klinkt het. 

"Dat deed Vanhaezebrouck wél door en public te wijzen naar de gebreken van zijn elftal. Wel, in zulke omstandigheden is het voor een psycholoog, die sowieso op zijn best is als hij kan anticiperen, uitermate moeilijk om te helpen", doelt Desmadryl op de hulp van een psycholoog.

Poll

Kan een psycholoog soelaas bieden?

(1605 stemmen)

Plaats een reactie

Wolf1986 +1918
dinsdag 13 februari 2018 om 07:04
Eigenlijk zegt hier eens een specialist dat Hein eigenlijk Calimero is. Zijn kop is gewoon te rond voor een eierdopke.
Vind ik leuk
Sweatisglory +1026
woensdag 14 februari 2018 om 13:25
Mocht Hein enig psychologisch inzicht hebben, hij zette Deschacht naar de B-kern wegens gebrek aan positivisme ....zoiets?
#banter
Vind ik leuk
Boerken +7942
dinsdag 13 februari 2018 om 07:38
Iedereen heeft tegenwoordig zijn mening over Hein , ik ook maar soms is het erover. Ik denk niet dat hij zichzelf wil buitenspel zetten. Ik denk dat hij voor volgens sezioen met nieuwe middelen hem volop wol bewijzen . Michel heeft ook tijd gekregen bij club!
Vind ik leuk
dethklok28 +5262
dinsdag 13 februari 2018 om 07:46
Hein zegt vanaf dag 1 dat hij een psycholoog wil. En al de rest wat die desmadryl zegt interesseert mij geen bal. Hein doet het al jaren zo en nu is dat plots niet werkbaar? Psycholoog kan zo niet werken? Mss ander job zoeken. Bij Gent werkte dat wel. En sporters die het niet aankunnen dat er zo gesproken word hebben het niet in zich om top te zijn.
En deze specialist heeft een verleden bij anderlecht. Was een vriend van Vercauteren en was tot 2007 denk ik de psycholoog van Anderlecht. Met de hele geschiedenis tussen Vercauteren en Anderlecht ga ik niet gewoon het woord vertrouwen van een kameraad van Vercauteren. Da's 1.
2 toen ze jaren later een nieuwe psycholoog zochten kozen ze voor Troost. (Zit daar wroeging achter?)

3) had een praktijk in West-Vlaanderen. Zijne maat Vercauteren zit in brugge. Alles van Gent zal wel "besmettelijk" zijn. (Dit is een vermoeden)

En 4 en deze is een quote van Proto.
"Voorheen was er ook al eens Johan Desmadryl, de favoriete psycholoog van Frankie Vercauteren. Die ging nog een stap verder... "De oefeningen van Johan Desmadryl bevielen me hoegenaamd niet. Hij bedacht vooral spelletjes of organiseerde een picknick in de middencirkel aan de vooravond van de wedstrijd. "
Dit was trouwens verplicht terwijl het idee dat Hein heeft hierover heeft niet verplicht is. Sporter moet uit zichzelf die stappen zetten. Wie dat niet doet zal er volgend jaar niet meer zijn.
Weiler was vorig jaar streng. Dus ze moesten luisteren of speelden niet meer. Dit jaar is de kern te klein om die dreiging door te drukken. Te Veel spelers die op het toppunt van hun kunnen spelen en precies geen drang hebben naar zelf verbetering toe. Hein zal in de zomer moeten doorselecteren. En een hele hoop de deur moeten wijzen. En ik zou als bestuur zijnde dat ook laten doorschemeren in de ploeg. Wie niet wil volgen kan vertrekken. Hoe erg is dat saief en Gerkens de enigen zijn die er voor gaan? Dat je de fout niet kan leggen bij hun inzet? Dat we een ploeg hebben zonder voorlijn of flanken?
Hein heeft nog steeds mijn steun en vertrouwen.

Dit artikel is dus voor mij onzin.
Vind ik leuk
JLo +724
dinsdag 13 februari 2018 om 09:11
Het zoveelste artikel over Hein met onzin.
Vind ik leuk
YaBoy +0
woensdag 14 februari 2018 om 01:59
Hooguit 10man leest dit.. verspil je tijd niet aan een roman te schrijven en maak een korte samenvatting :)
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18438
dinsdag 13 februari 2018 om 07:47
Billy Turf is weer goed bezig..
Vind ik leuk
Garland +5372
dinsdag 13 februari 2018 om 07:48
De spelers spelen barslecht, maar volgens analisten of psychologen moet Hein een goednieuwsshow verkopen. Dat is toch ook te gek voor woorden.
Vind ik leuk
Toca +47334
dinsdag 13 februari 2018 om 08:14
Inderdaad, maar wat hij ook zegt, het is toch altijd verkeerd hoor
Vind ik leuk
Wim1966 +1694
dinsdag 13 februari 2018 om 08:26
Er is er maar 1 die bij de psycholoog moet... ronde Hein zelf.
Vind ik leuk
dinsdag 13 februari 2018 om 09:49
Zo begon het met Hein in Gent : het is (nu al) "op" tussen hem en de spelers. Kan misschien terug Lauwe gaan trainen als herbronning?
Vind ik leuk
Wim1966 +1694
dinsdag 13 februari 2018 om 10:03
Hein is om zeep. Hij begon te denken dat hij God was na het sterke jaar in Gent.
Nu vindt hij zich beter dan zijn spelers en vindt hij het nodig om hen overal de les te spellen. Hij is geen onderdeel meer van een team maar zet zichzelf er boven.
Dat zou hij in Lauwe ook weer doen met zelfdfe resultaat: op weg naar het putje...
Vind ik leuk
Bart1999 +1449
dinsdag 13 februari 2018 om 12:57
als coach is zijn taak een ploeg te smeden en resultaten te halen met de beschikbare spelers. Als dat niet lukt, is het de schuld van iedereen behalve hemzelf. Als dat lukt, is het zijn succes en worden de varkenswangetjes bol geblazen. Niet goed genoeg voor Anderlecht, totaal gebrek aan klasse en goede smaak. Bizar dat Anderlecht zich liet verleiden, in principe zit daar meer kennis maar iedereen maakt fouten. En daarbij komt nog dat Anderlecht samen met Standard de twee moeilijkste clubs zijn om te coachen, het zal nooit goed zijn.
Vind ik leuk
dinsdag 13 februari 2018 om 13:36
Misschien kan Hein zelf eens naar een psycholoog gaan, of een cursus people management volgen. Uw spelers afbreken, binnenskamers ja, naar buiten not done. Zou dat ook nooit aanvaarden.
Vind ik leuk
dinsdag 13 februari 2018 om 14:03
Hein #OUT
Vind ik leuk
AlexGMillian +1257
dinsdag 13 februari 2018 om 14:37
Nu zien jullie het ook, die specialist probeert het nog zo deftig en mooi mogelijk te verwoorden, maar het komt erop neer dat die psycholoog Hein extreem dom vind.
Vind ik leuk
woensdag 14 februari 2018 om 18:27
Het is gemakkelijk om de schuld enkel bij de trainer te leggen. Wij kennen het fijne van de zaak niet.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws