Moet Club Brugge uitkijken voor AA Gent? Ze staan op 16 punten... tja

Moet Club Brugge uitkijken voor AA Gent? "Ze staan op 16 punten... tja"

12-02-2018 20:45
10

Club Brugge doet het de laatste tijd niet zo best met een 6 op 15. Gelukkig voor Club doen concurrenten Charleroi en Anderlecht het ook niet goed... maar wel met AA Gent?

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad ziet dat de machine van Club Brugge af en toe stokt. Soms draait het niet, gaan de passes de mist in, wordt er onoordeelkundig verdedigd of hebben sterkhouders als Vormer, Vanaken en Limbombe een mindere dag. Club sukkelt met zijn doelman, aanwinst Scholz heeft zijn wankele Standard-vorm nog niet afgeschud. Maar je kan van Club nooit zeggen dat de strijdlust en passie ontbreken"

De wintertransfers van Club zijn geen schot in de roos, maar dat zorgt niet voor onrust. "Club Brugge heeft alle redenen om niet in paniek te raken. De twee dichtste achtervolgers Charleroi en Anderlecht bleven net als Club na de winterstop steken op 6 op 15. Het is nu al zo ver dat AA Gent (wel 11 op 15 na de winterstop) als belangrijkste titelconcurrent voor Club naar voren wordt geschoven. De Buffalo’s volgen op 16 punten. Tja."

Club heeft voorlopig helemaal geen tegenstand. "De competitieleider uit Brugge zakte, behalve in Eupen en op Antwerp, nooit zo diep weg als regerend landskampioen Anderlecht in te veel wedstrijden. Club slaagde, in tegenstelling tot Charleroi, in die vijf wedstrijden na de winterstop er altijd wel in doelkansen te creëren. Ivan Leko leidde het bescheiden Sint-Truiden vorig seizoen zo naar de finale van Play-off 2. Ondanks het vele puntenverlies lijkt het er sterk op dat hij Club Brugge op die manier naar de titel aan het leiden is."