Neemt Vanhaezebrouck groot risico? 'Voor zo'n trainer lopen wij niet meer'

Neemt Vanhaezebrouck groot risico? 'Voor zo'n trainer lopen wij niet meer'

12-02-2018 20:00
6

Ook Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine zag Anderlecht zaterdagavond kopje onder gaan tegen KV Oostende. Hij ergerde zich duidelijk aan de gebrekkige mentaliteit waar Anderlecht niet van afraakt. Zelfs bij 2-0 achter werd er totaal geen haast gemaakt.

Sys zag een loom, traag Anderlecht, en dat negentig minuten lang. "Je mag toch meer verwachten van die spelersgroep. Het schort aan de mentaliteit van de spelers, een totaal gebrek aan beleving en verbetenheid. Hoe Kenny Saief bij een 2-0 achterstand naar de cornervlag sloft om een bal te trappen: ergerlijk. Het leek alsof hij tijd wilde winnen. Je merkt ook een totaal gebrek aan vertrouwen bij de Brusselaars."

Hein Vanhaezebrouck is match na match kritisch voor de spelers, maar de vraag is of dat de juiste aanpak is. "Vanhaezebrouck heeft dus gelijk als hij spreekt over een dode boel, vraag is natuurlijk of je zoiets publiekelijk moet zeggen. Want je riskeert dat spelers denken: voor zo een trainer lopen we niet meer. Vanhaezebrouck blijft dus zichzelf, maar ik weet niet of zijn aanpak de verstandigste is.