Alderweireld speelt niet in CL-topper: Willen carrière niet op het spel zetten

Alderweireld speelt niet in CL-topper: "Willen carrière niet op het spel zetten"

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 19:02ma 12-02-2018 om 19:02

Tottenham Hotspur neemt het dinsdag op tegen Juventus. Dat zal zonder Toby Alderweireld zijn. De Rode Duivel reisde niet mee naar Turijn. Coach Mauricio Pochettino denkt niet dat de verdediger al fit genoeg is na drie maanden blessureleed.

De 28-jarige verdediger kreeg afgelopen woensdag een hele wedstrijd om zich te bewijzen. Hij doorstond de partij tegen laagvlieger Newport zonder problemen, maar doet toch niet mee in de CL-wedstrijd tegen Juventus. "Toby is 28", zegt Pochettino. "Hij had een serieuze blessure. We kunnen niet het risico nemen om zijn carrière op het spel te zetten", klinkt het op de persconferentie.

"In wedstrijden als tegen Juve moet je 200 procent zijn. Als alles goed gaat, speelt hij dit weekend in de FA Cup tegen Rochdale. Hij weet wat we van plan zijn. Na de match tegen Liverpool heb ik hem dat in een gesprek van twee uur proberen uitleggen.”

Nochtans hadden heel wat mensen verwacht dat hij minstens op de bank zou zitten. De Argentijn kreeg er dan ook heel wat vragen over. "Sorry, moet ik dit echt uitleggen? Moet ik dat echt doen? Waarom? Ik versta je vraag niet. Ik selecteer de beste spelers. Als ik moet uitleggen waarom Alderweireld er niet bij was, moet ik dat ook doen voor Danny Rose, Wanyama, Llorente, Winks."

"Na een zege begrijp ik deze vraag niet. Hij speelde tegen Newport en nu zat hij niet in de kern. De voorzitter betaalt mij om zulke beslissingen te nemen", aldus Pochettino.

Plaats een reactie

DDT +3793
maandag 12 februari 2018 om 20:00
lees: de voorzitter wil druk zetten ivm contractverlenging :)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws