Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van Genk

"Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van Genk"

12-02-2018 19:18
4

KRC Genk besloot afgelopen weekend om de samenwerking met Patrick Janssens stop te zetten. De politicus werd als CEO opzij gezet voor Erik Gerits, een man van de club. De juiste beslissing, zo oordeelt Wilfried Van Moer.

"Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van het Genkse bestuur", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ik vond Patrick Janssens nooit bij deze club thuishoren. Hij is vrij afstandelijk en is voor velen 'die Antwerpse politieker' gebleven. Dan weet je dat het moeilijk wordt in een sportief moeilijke periode, omdat hij weinig krediet krijgt van de supporters."

Volgens hem is de keuze voor Gerits dan ook de juiste. "Erik Gerits zit ook in de politiek, maar wordt in de eerste plaats aan Racing Genk gelinkt. Het is een capabele kerel, die ook in de provincie stevige katten heeft moeten geselen. Ik geef hem een grote kans op slagen, al zal hij op sportief vlak goed ondersteund moeten worden. Hij zal daar ook voor openstaan en kan wél op de steun van de achterban rekenen", klinkt het.