Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van Genk

"Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van Genk"

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 19:18ma 12-02-2018 om 19:18

KRC Genk besloot afgelopen weekend om de samenwerking met Patrick Janssens stop te zetten. De politicus werd als CEO opzij gezet voor Erik Gerits, een man van de club. De juiste beslissing, zo oordeelt Wilfried Van Moer.

"Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van het Genkse bestuur", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ik vond Patrick Janssens nooit bij deze club thuishoren. Hij is vrij afstandelijk en is voor velen 'die Antwerpse politieker' gebleven. Dan weet je dat het moeilijk wordt in een sportief moeilijke periode, omdat hij weinig krediet krijgt van de supporters."

Volgens hem is de keuze voor Gerits dan ook de juiste. "Erik Gerits zit ook in de politiek, maar wordt in de eerste plaats aan Racing Genk gelinkt. Het is een capabele kerel, die ook in de provincie stevige katten heeft moeten geselen. Ik geef hem een grote kans op slagen, al zal hij op sportief vlak goed ondersteund moeten worden. Hij zal daar ook voor openstaan en kan wél op de steun van de achterban rekenen", klinkt het.

Plaats een reactie

THOR4ever +2822
maandag 12 februari 2018 om 21:27
Ben beschaamd als Limburger dat er zoveel supporters waren die de man veroordeelden omdat hij uit de verkeerde provincie kwam, en/of houder was van een politiek mandaat. Staat los van het al dan niet terecht zijn van het ontslag.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 februari 2018 om 10:41]
Vind ik leuk
Verne +449
dinsdag 13 februari 2018 om 08:13
Janssens was gestopt als politieker, Gerrits is het nog steeds.
Vind ik leuk
THOR4ever +2822
dinsdag 13 februari 2018 om 10:43
Ben beschaamd als Limburger dat er zoveel supporters waren die de man veroordeelden omdat hij uit de verkeerde provincie kwam, en/of houder was van een politiek mandaat. Staat lis van het al dan niet terecht zijn van het ontslag.
Vind ik leuk
DVGenkie +134
woensdag 14 februari 2018 om 10:57
Kan me vinden in de reactie van THOR...
Maar wat Genk speciaal maakt en samenbrengt (typische Genkse leefstijl, achtergrond enz...) ontbrak hem...
Genk- supporters zijn vooral cité-mensen die op een emotionele manier van voetbal genieten en fier zijn op hun 'put- ploegske'
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws