Belgische voetbalbond krijgt Auwch Award, maar ... weigert 'prijs'

Belgische voetbalbond krijgt Auwch Award, maar ... weigert 'prijs'

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 17:02ma 12-02-2018 om 17:02

Volgens de Vrouwenraad had de De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) recht op de Auwch Award. In Brussel dacht men daar anders over. De bond weigerde 'de prijs' dan ook in ontvangst te nemen.

De Vrouwenraad geeft jaarlijks de Auwch Award aan een personen, organisaties of bedrijven die het afgelopen jaar hebben uitgepakt met een vrouwonvriendelijke uitspraak, boodschap, maatregel of campagne. De prijs in vorm van een cactus om een prik uit de delen aan een winnaar ging dit jaar naar de Belgische voetbalbond. De KBVB liet de Red Flames tijdens het EK van vorig jaar opdraven in mannentruitjes. Ondertussen kregen de Red Flames eigen truitjes, maar te laat voor de Vrouwenraad, die het ook niet eens is met de loon- of premiediscriminatie van de Red Flames tegenover de Rode Duivels. 

De KBVB nam de prijs evenwel niet in ontvangst. "We gaan niet akkoord met de redenen waarom we de award kregen, dus heb ik de award symbolisch teruggegeven en hen ook uitgelegd waarom", aldus Stefan Van Loock, de woordvoerder van de bond, tegenover Het Laatste Nieuws. "De Red Flames worden volgens de Vrouwenraad ongelijk en oneerlijk behandeld, maar dat is helemaal niet zo. De KBVB investeert veel in het vrouwenvoetbal. Dat budget is de voorbije vijf jaar vervijfvoudigd, terwijl de Red Flames eigenlijk zelf weinig inkomsten genereren. Die middelen halen we dus elders."

Van Loock gaat verder. "Ook de premies voor de Red Flames zijn meer dan verdubbeld sinds het EK van vorig jaar. Ze zijn nu opnieuw op weg naar een EK, daar zit misschien ook een economisch rendabelere evolutie in. De verschillen in de parameters met de Rode Duivels zijn te groot. De vrouwen leveren te weinig visibiliteit, return, tv-rechten enzovoort op."

Plaats een reactie

Wim1966 +1691
dinsdag 13 februari 2018 om 08:48
Wat een gedoe tegenwoordig met dat feminisme. Gaan ze zich al beginnen bemoeien (lees belachelijk maken) met de mannensport bij uitstek.
Groot gelijk dat hij ze hun cactus terug geeft.

Alsof mannen gaan lopen bleiren omdat ze als mannequin zoveel minder verdienen dan hun vrouwelijke collega's.
Neem de wereld zoals hij is en laat mannen mannen zijn.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws