Zorgt Vanhaezebrouck voor slechte Dendoncker? Geen goede oplossing

Zorgt Vanhaezebrouck voor slechte Dendoncker? "Geen goede oplossing"

12-02-2018 16:22
13

Anderlecht kende zaterdag een horroravond tegen KV Oostende. Het werd 2-0 aan de kust. Vooral voor Leander Dendoncker werd het een avond om snel te vergeten. Hij kopte de bal in eigen doel én pakte een rode kaart.

Dendoncker heeft het de laatste weken (en zelfs maanden) bijzonder moeilijk. Philippe Albert denkt ook te weten waarom. "Dendoncker speelt niet op zijn beste plaats. Volgens mij zal hij het nooit maken als verdediger, vooral omdat hij snelheid op de eerste meters mist", zegt hij.

"Hij heeft zijn beperkingen op die positie al getoond in juni 2015, toen Marc Wilmots hem in de vriendschappelijke interland Frankrijk-België vijf minuten voor tijd liet invallen. De score ging uiteindelijk nog van 1-4 naar 3-4... Een centrale verdediger kan je niet improviseren", klinkt het in La Capitale.

Geen goede oplossing
"Ik stel de kwaliteiten van Leander niet in vraag, integendeel. Maar ook al heeft Vanhaezebrouck problemen in zijn verdediging, dit is geen goede oplossing en je bewijst er Dendoncker ook geen diensten mee."

Volgens hem is de oplossing dan ook duidelijk. "Hij moet absoluut terug naar het middenveld. Daar kan hij met zijn volume een meerwaarde zijn, zoals vorig seizoen", besluit hij.