'Pech voor Dortmund, Abramovich bemoeit zich persoonlijk met Batshuayi'

'Pech voor Dortmund, Abramovich bemoeit zich persoonlijk met Batshuayi'

12-02-2018 14:02
1

Michy Batshuayi is geweldig begonnen bij Borussia Dortmund. In zijn eerste twee wedstrijden scoorde de Rode Duivel drie keer. Dortmund wil de huurling graag langer aan boord houden, maar dat lijkt lastig te worden.

Bij Chelsea paste Batshuayi dit seizoen amper of niet in de plannen van Antonio Conte. Toch is er nog geloof in Londen in onze landgenoot en dan vooral bij grote baas Roman Abramovich. Hij wilde Batshuayi niet verhuren met een aankoopoptie.

Dortmund deed er naar eigen zeggen deze winter alles aan om een aankoopoptie op Batschuayi te versieren, maar dat lukte niet. "Chelsea weigerde een aankoopoptie in de deal op te nemen. Als Roman Abramovich 'njet' zegt, is het ook 'njet'", vertelt Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke bij Sky Sports.

Dortmund gaat binnenkort toch nog proberen om Batschuayi volledig los te weken bij Chelsea. "Ik denk dat de kans bestaat dat hij bij ons blijft. Michy Batshuayi is niet naar Dortmund gekomen om zo snel weer te vertrekken. Dat gezegd zijnde, als hij elke match blijft scoren, zal het wel met de week moeilijker worden om hem te houden. Tenzij hij misschien zelf duidelijk zegt dat hij bij Dortmund wil blijven!"