'Grootmachten houden situatie Rode Duivel in de gaten'

'Grootmachten houden situatie Rode Duivel in de gaten'

12-02-2018 13:46
3

Toby Alderweireld was de laatste jaren een sterkhouder bij Tottenham Hotspur, maar daar zou binnenkort een einde aan kunnen komen. Onze landgenoot reist met de Spurs niet mee af naar Turijn, waardoor de speculaties in Engeland begonnen zijn.

Dinsdag neemt Tottenham Hotspur het in de achtste finales van de Champions League op tegen Juventus. In Italië rekent Mauricio Pochettino niet op Alderweireld. Volgens de manager van Tottenham is Alderweireld onvoldoende fit om te spelen. De Rode Duivel kampte de voorbije weken met een hamstringblessure. Hij speelde vorige week wel 90 minuten in de FA Cup tegen Newport County.

In Engeland zien ze de beslissing van Pochettino als een breuk in het huwelijk tussen Alderweireld en Spurs. Onze landgenoot ligt nog tot 2019 onder contract in Londen. Spurs kan eenzijdig het contract verlengen tot 2020, wanneer dat gebeurt, wordt er ook een afkoopclausule van 25 miljoen euro actief.

Volgens The Telegraph zijn er heel wat Europese topclubs die de situatie van Alderweireld op de voet volgen. Manchester City, Chelsea en Real Madrid zouden hem op het verlanglijstje hebben gezet.