Janssens weggehoond bij Genk, maar: Die pluim moet je op zijn hoed steken

Janssens weggehoond bij Genk, maar: "Die pluim moet je op zijn hoed steken"

12-02-2018 09:40
6

Patrick Janssens is vertrokken bij Racing Genk, zo raakte vrijdag tijdens de match nog bekend. De Antwerpse CEO werd nooit aanvaard door de fans en moet beschikken na een magere transferperiode. Erik Gerits volgt hem op, maar ook hij is geen zekerheid.

Het Belang Van Limburg weet dat de Genkse transfers nu door een trio worden beheerd. Gerits zelf weet namelijk weinig van de transfermarkt. "Gerits' achilleshiel, zijn gebrek aan ervaring op de transfermarkt, moet worden beschermd door een intensieve samenwerking met technisch directeur Dimitri de Condé en financieel directeur Filip Aerden, die de voorbije jaren al bij alle deals betrokken waren."

Onder deze nieuwe leiding moet Genk in ieder geval winst blijven maken. "Of dat het triumviraat genoeg slagkracht en slaagkansen geeft op het meest complexe en precaire aspect in het beleid, is de vraag. Het businessmodel, dat KRC Genk in leven moet houden, staat of valt in elk geval met het creëren van een meerwaarde op spelers via de opleiding of de transfermarkt."

Janssens heeft dat in ieder geval wél gedaan. "Die pluim moet je op de hoed van Patrick Janssens steken: puur cijfermatig was zijn (financieel) rapport over een periode van 3,5 jaar gezien uitstekend. Alleen is KRC Genk een voetbalclub die sportieve prijzen wil pakken. Een vzw ook, geen beursgenoteerd bedrijf.