Janssens weggehoond bij Genk, maar: Die pluim moet je op zijn hoed steken

Janssens weggehoond bij Genk, maar: "Die pluim moet je op zijn hoed steken"

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 09:40ma 12-02-2018 om 09:40

Patrick Janssens is vertrokken bij Racing Genk, zo raakte vrijdag tijdens de match nog bekend. De Antwerpse CEO werd nooit aanvaard door de fans en moet beschikken na een magere transferperiode. Erik Gerits volgt hem op, maar ook hij is geen zekerheid.

Het Belang Van Limburg weet dat de Genkse transfers nu door een trio worden beheerd. Gerits zelf weet namelijk weinig van de transfermarkt. "Gerits' achilleshiel, zijn gebrek aan ervaring op de transfermarkt, moet worden beschermd door een intensieve samenwerking met technisch directeur Dimitri de Condé en financieel directeur Filip Aerden, die de voorbije jaren al bij alle deals betrokken waren."

Onder deze nieuwe leiding moet Genk in ieder geval winst blijven maken. "Of dat het triumviraat genoeg slagkracht en slaagkansen geeft op het meest complexe en precaire aspect in het beleid, is de vraag. Het businessmodel, dat KRC Genk in leven moet houden, staat of valt in elk geval met het creëren van een meerwaarde op spelers via de opleiding of de transfermarkt."

Janssens heeft dat in ieder geval wél gedaan. "Die pluim moet je op de hoed van Patrick Janssens steken: puur cijfermatig was zijn (financieel) rapport over een periode van 3,5 jaar gezien uitstekend. Alleen is KRC Genk een voetbalclub die sportieve prijzen wil pakken. Een vzw ook, geen beursgenoteerd bedrijf.

Plaats een reactie

egeysen +52
maandag 12 februari 2018 om 09:47
Het beeld dat jullie ophangen aan Janssens is volgens mij geen juiste inschatting. Het geld dat hij heeft binnengehaald heeft weinig met voetbalkennis te maken. De gecashte transfers zijn allemaal spelers die voor zijn periode al op de radar van Genk stonden. De andere, spelers die er maar 6 maanden waren, waren hopelijk niet de bedoeling, ook al hebben ze geld opgebracht.
Het probleem is dat je moet zorgen dat je een competitieve ploeg tussen de lijnen kan brengen zodat je goudhaantjes, zowel uit de eigen opleiding als de aangekochte, hun waarde kunnen optrekken. Wat er nu gebeurde was het tegenovergestelde; geen gerichte versterkingen om toch een sportief succes te kunnen ambiëren resulteert in waardevermindering van je hele kern en het afhaken van je eigen supporters. M.a.w. je brengt je zelf in een negatieve spiraal.
Geen enkel bedrijf of voetbalclub kan zich dit permitteren.
Vind ik leuk
Verne +449
maandag 12 februari 2018 om 09:50
Janssens laat tenminste geen financiële puinhoop over zoals Van Holsbeek bij Anderlecht en Devroe bij Oostende, maar integendeel een superrijke club en met heel talenrijke jeugd en quasi geen huurspelers.
Trouwens zijn twee wintertransfers Seck en Ndongala, waren ook prima om maar te zwijgen van de moeizame transfer van trainer Clement van Beveren die hij toch doorgedrukt heeft ondanks de weigering van de Waaslanders. Het is toch afwachten of Gerrits het beter doet.
Vind ik leuk
firedwarf +3665
maandag 12 februari 2018 om 11:35
Janssens doet geen transfers ter info, de condé doet de transfers...
Vind ik leuk
Wolf1986 +1922
maandag 12 februari 2018 om 09:54
Is het iets goed dan als je een uitstekend, ervaren medisch team laat vertrekken en vervangt door onervaren mensen die alles nog te bewijzen hebben. We zien dit jaar waar het toe geleid heeft met onze gekwetsten. De fysiektrainer die naar Antwerp vertrekt. De beste jeugdtrainer die ze laten gaan naar de Amerikaanse 2de klasse. Die man was indertijd gegeerd door Porto, maar bleef omdat Genk de Club van zijn hart was. Guy Martens vervangen door Lemmens. Dat heeft niet lang geduurd. Hij heeft nooit een hart voor Genk gehad. Niet de club, de supporters, en niet de stad. Laten we daarom eerlijk zijn, die pluim verdient hij niet.
Vind ik leuk
firedwarf +3665
maandag 12 februari 2018 om 11:34
Met alle respect maar welke ervaring had Janssens dan toen hij bij Genk terecht kwam met de transfermarkt? Nog minder dan Gerits... Die kent het huis tenminste, Janssens kwam vant schoon verdiep zijn schoon zakken vullen...Zonder kennis, zonder ervaring, zonder binding met de ploeg...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws