Bom bij Anderlecht: 'Geen enkele speler steunt Vanhaezebrouck nog'

Bom bij Anderlecht: 'Geen enkele speler steunt Vanhaezebrouck nog'

12-02-2018 08:30
17

Hein Vanhaezebrouck heeft er geen goeie maanden opzitten bij Anderlecht. Hij heeft het tij niet kunnen keren na de periode van René Weiler. De spelers zouden stilaan ook hun geloof verliezen. 

Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws beweert dat hij dat uit goede bron heeft vernomen. "Als het juist is wat een belangrijke speler in de kleedkamer oppert, namelijk dat 'niemand in de spelersgroep nog achter de trainer staat', stevent Anderlecht de komende maanden recht de dieperik in", zo vertelt hij.

Vooral zijn harde woorden voor de eigen spelers worden te veel. "Bij het uitblijven van succes verliest Vanhaezebrouck met zijn ongedwongen (en ondoordacht) discours steeds meer krediet. Dat was eerder zo in de bestuurskamer en de vestiaire van AA Gent, en dat krijgt nu een uitloper in Anderlecht. 'Beseft Hein wel in welke club hij is terechtgekomen?', valt te horen op de tweede verdieping in Neerpede. Spelers klagen over: 'Niemand krijgt vertrouwen van Hein.'

Zo zou de periode van Vanhaezebrouck bij Anderlecht wel eens heel kort kunnen zijn. "Het is een publiek geheim dat Marc Coucke en (vooral) Luc Devroe geen hoge pet op hebben van Vanhaezebrouck. Coucke tracht dat inmiddels her en der te ontkrachten."