Bölöni speelt met vuur bij Antwerp: 'De spelers zijn dat meer dan beu'

Bölöni speelt met vuur bij Antwerp: 'De spelers zijn dat meer dan beu'

12-02-2018 08:00
5

Het gaat niet goed met Antwerp. In de laatste vijf wedstrijden sprokkelde het amper drie punten. Volgens Het Nieuwsblad begint het trainingsregime van Laszlo Bölöni zijn bijwerkingen te vertonen.

Bölöni staat bekend als een coach die heel hard traint, maar niet iedereen kan dat nog aan. "Sommige spelers zitten op hun tandvlees", meldt Het Laatste Nieuws. "De zware trainingen en de energievretende spelwijze eisen hun tol. Bölöni slaat de adviezen van physical coaches Renotte en Catteeuw geregeld in de wind. Als zij hem aanmanen om wat op de rem te gaan staan, drijft Bölöni de trainingsintensiteit soms nog wat op. Ook het strikte regime dat hij nu al maanden oplegt, begint zich te wreken."

De kern is zijn aanpak stilaan beu. "De spelers zijn al die afzonderingen voor elke wedstrijd meer dan beu en het nieuws dat er na de reguliere competitie een nieuwe tiendaagse stage in Portugal zit aan te komen, werd allerminst op gejuich onthaald. Zo'n harde hand werkt als de resultaten volgen. Nu die achterwege blijven, verliezen de woorden van Bölöni hun impact."

Het is nu aan de Roemeen om te luisteren naar zijn spelersgroep. "Kan hij het tij nog keren? Alleen als hij de komende dagen eens poolshoogte neemt bij zijn spelersgroep. Daar wordt gevreesd dat hij te koppig is om bij te sturen."